Boris Šurlan

surlan@akademijaumetnosti.edu.rs

www.borisshurlan.com

 

Uža naučna odnosno umetnička oblast: Muzičke umetnosti – Muzička produkcija

Akademska karijera: Diplomirao dizajn zvuka i muzičku produkciju 2012. Godine sa prosečnom ocenom 9,85 na Akademiji umetnosti u Beogradu. Završio master studije snimanja i dizajna zvuka sa prosečnom ocenom 9,19 na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 2014. Usavršavao se na Mix With The Masters seminaru u Francuskoj, koji je održao Chris Lord-Alge.

Reprezentativne reference:

Miks zvuka za dugometražni film “Iskra”. (2017)
Komponovanje muzike, miks muzike i zvuka za dugometražni film “Horizonti”. (2017)
Snimanje, miks i mastering osam numera grupe „Claymorean“, albuma „Sounds From a Dying World“ koji je izdat za američku izdavačku kuću Stormspell Records. (2017)
Snimanje, montaža i miks zvuka za dugometražni dokumentarni film „Radovan – Povik iza zidova tamnice“. (2017)
Miks i mastering 4 numere grupe „Elsewhere Shine“, EP-a „Mater Morbi“ izdatog u fizičkoj formi za Miner Records, a u digitalnoj za Nocturne Media. (2016)
Miks i mastering 7 numera grupe „Sorrow’s Grave“, albuma „An Eternity of Evil“ koji je izdat za srpsku izdavačku kuću Miner Records. (2016)
Snimanje, miks i mastering 8 numera grupe „Grimm“, albuma „Iza tišine“ koji je izdat za srpsku kuću Miner Records. (2016)
Aranžman, snimanje i miks 3 numere, mastering 2 numere Duška Vujovića sa albuma „Moj život“ izdat za kuću Take It or Leave It. (2016)
Remiks i remaster 8 numera grupe “Midnight Rain”, albuma “Evolution 2.0” izdatog za srpsku izdavačku kuću Miner Records. (2016)
Snimanje, miks i mastering deset numera grupe „Claymorean“, albuma „Unbroken“ koji je izdat za američku izdavačku kuću Stormspell Records. (2015)
Snimanje, miks i mastering osam numera grupe „Midnight Rain“, albuma „Truth Is in the Light“ koji je izdat za srpsku izdavačku kuću Miner Records. (2015)
Snimanje, miks i mastering osam numera grupe „Claymore“, albuma „Lament of victory“ koji je izdat za rusku izdavačku kuću Sound Age. (2013)
Snimanje, miks i mastering osam numera grupe „Midnight Rain“, albuma „Evolution I“ koji je izdat za italijansku izdavačku kuću DeFox Records. (2013)
Mastering trinaest kompozicija reprezentativnog orkestra garde vojske Srbije. (2012)
Snimanje, miks i mastering dve muzičke numere za pozorišnu predstavu „Sunce tuđeg neba“. (2012)
Snimanje i postprodukcija muzike za pozorišnu predstavu „Los Yugoslavos“. (2013)
Snimanje, miks i mastering sedam numera za pozorišnu predstavu „Prijateljstvo, zanat najstariji“. (2014)
Autorska muzika, aranžman, snimanje, miks i mastering šest muzičkih numera za pozorišnu predstavu „Zekolovko“. (2014)
Snimanje i dizajn zvuka za reklamu firme „Krauterhof“. (2011)
Autor binauralne radio drame „Utkani svet“ (2012)
Snimanje i montaža zvučnih atmosvera za dugometražni film „Gde je Nađa“. (2013)