SVEČANA DIPLOMSKA PREDSTAVA "GALEB" A. P. ČEHOVA – GLUMACA AKADEMIJE UMETNOSTI U BEOGRADU – 26. JUNA U 20.30H NA SCENI "PETAR KRALJ" ATELJEA 212

“Galeb” Antona Pavloviča Čehova, kakovog do sada nismo imali priliku da vidimo, svečana je diplomska predstava studenata IV godine glume Akademije umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Andreja Šepetkovskog i prof. Milana Neškovića.
“Galeb” će biti izveden u Ateljeu 212, na Sceni “Petar Kralj” , u ponedeljak i utorak 26. i 27. juna 2017. godine, sa početkom u 20.30 časova.
Uz Ujka Vanju, najpoznatije delo Antona Pavloviča Čehova, komedija “Galeb”, predstavljala je, u vreme kada se pojavila, prekretnicu u razvoju dramske književnosti i beg od tradicionalnih formi. Ova inspirativna, neverovatno duhovita, ali i potresna svevremena priča o neuzvraćenim ljubavima, promašenim životima, pozorištu, književnosti, neutoljivoj i pogubnoj gladi za slavom, lutanjima stvaralaca i nadama da će stvorenim delom ostaviti dragoceni, autentični  i večni pečat, po ugledu na Tvorca, ali bez uzdanja u Njega, obrađena je do sada na hiljade načina, na svim meridijanima.
Novo, invetivno tumačenje koje nude studenti četvrte godine glume Akademije umetnosti u Beogradu, natkrilio je Čehovljev duh koji ih je bodrio u traženju ,, novih formi “, ali ispunjenih, pre svega, dubokim sadržajem i smislom, te  istinitim proživljavanjem svakog trena iz života čuvenih likova…
 
Igraju:
Irina Nikolajevna Arkadina / Marija Babić
Konstantin Gavrilovič Trepljev / Boris Mitrović
Petar Nikolajevič Sorin / Dimitrije Prodanović
Nina Mihajlovna Zarečna / Milena Božić
Maša / Gordana Đokić
Boris Aleksejevič Trigorin / Miloš Lazarov
Jevgenije Aleksejevič Dorn / Milan Krstić
Semjon Semjonovič Medvedenko / Predrag Grujić
Ilija Afanasijevič Šamrajev / Vahid Džanković
Scenograf – Jovan Lojić
Kostimograf – Biljana Grgur
Organizatori – Andrijana Zukić i Anđa Brstina
Fotografije – Tamara Antonović
Program predsave možete preuzeti ovde: Galeb
Ulaz je slobodan!
Dobrodošli!
Prilog o diplomskoj predstavi “Galeb” emitovan je u Jutarnjem programu RTS-a, koji možete pogledati ovde:

 

IMG_1022а
IMG_1045а
IMG_1072а
IMG_1138а