VOJIN VASOVIĆ – DIPLOMIRANI REDITELJ AKADEMIJE UMETNOSTI U BEOGRADU POKRENUO KAMPANJU ZA NOVI ANIMIRANI FILM „TWICE UPON A TIME“

Vojin Vasović, diplomirani reditelj Akademije umetnosti u Beogradu,jedan od najnagrađivanijih mladih reditelja u svetu, pokrenuo je kampanju za svoj novi animirani film “Twice Upon a Time” ili “Bio dvaput jedan kralj“.
Dugo očekivani novi animirani film Vojina Vasovića  “Bio dvaput jedan kralj” započeo je svoju produkciju. U pitanju je priča o kralju koji ima podvojenu ličnost, ali i podvojeno vreme koje uglavnom provodi u podvojenom ekranu! Ovaj scenario o bajkovitoj dualnosti je uvršćen u 20 najboljih u Evropi (kao deo European Short Pitch 2015.) u Poznanu i Luxemburgu.
Prethodni animirani film istog autora “Svakih pet minuta”, bio je prikazan na više od stotinu festivala i osvojio je trideset medjunarodnih priznanja za animaciju, režiju i originalnu muziku. Isti tim krenuo je i u novi poduhvat na čelu sa karakter dizajnerom i umetničkim direktorom Nikolom Stepkovićem,i dizajnerom zvuka i kompozitorem Vladimirom Kerkezom, diplomiranim Dizajnerom zvuka i muzičke produkcije na Akademiji umetnosti.
Iako je film podržan od strane Filmskog centra Srbije i Ontarijskog umetničkog veća, ovaj amiciozni projekat, zapravo dva filma u jednom, prikuplja ostatak potrebnih sredstava putem onlajn platforme KICKSTARTER.
– Želimo da sakupimo veliki tim animatora, modelatora, rigera, koji će imati snagu da sutradan uđe u projekat dugometražnog animiranog filma čiji je scenario već u pripremi. Zato nam je potrebna svaka podrška koju možemo da dobijemo da ovaj film izvedemo na zavidnom produkcijskom nivou. Kickstarter je specifična platforma koja vam isplaćuje novac jedino ukoliko skupite celokupan budžet! Naš rok je 27. septembar, te molimo sve ljubitelje umetnosti da nas podrže donirajući makar i 1 dolar, jer će to projekat učiniti vidljivijim i van naše zajednice. Zauzvrat smo vam pripremili prigodne nagrade – kaže autor filma, naš diplomirani reditelj Vojin Vasović.
Vојin Vаsоvić diplоmirао je ТV rеžiјu nа Акаdеmiјu umеtnоsti u Bеоgrаdu u кlаsi prоf. Drаgаnа Еlčićа, а mаstеr studiје rеžiје nа Univеrzitеtu u Тоrоntu (Каnаdа)i mаstеr zа екspеrimеntаlnо pоzоrištе.
Usаvršаvао sе u оblаsti dокumеntаrnоg filmа, dizајnа svеtаlа, аnimаciје, fоtоgrаfiје i tеhniке glаsа i pокrеtа. Rеžirао је višе оd dvаdеsеt igrаnih, dокumеntаrnih i аnimirаnih кrаtкih filmоvа, као i brојnih pоzоrišnih prојекаtа, rаdiо drаmа i filmsкih i tеlеviziјsкih scеnаriја.
Akademija umetnosti u Beogradu čestita Vojinu i podržava ga u novom, ambicioznom projektu i poziva sve kolege da se priključe kampanji KICKSTARTER!
https://www.kickstarter.com/projects/1576235681/twice-upon-a-time-animated-short
Kralj 1
Kralj 2