Igor Đorđević, diplomirao glumu 2000. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Ostvario niz uloga na scenama Narodnog pozorišta u Beogradu, Somboru, Subotici, Teatru Joakim Vujić u Kragujevcu, Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Zvezdara teatru, Ateljeu 212 i dr: Roman u „Dugom životu kralja Osvalda“, Sebastijan u „Bogojavljenskoj noći“,  Huso u „Zmijinom Svlaku“, Albert u „Milevi Ajnštajn“ Asker Huso u „Hasanaginici“, Roman u delu „Kod večite slavine“, Romeo, Magbet, Kasio, Ričard III  u „Play Shakespeare“, Iže u „Ribarskim svađama“, Klaudije u „Hamletu“, Feliks Stjasni u „Nevjesti od vetra“, Stevan Savski Keser u „Sabirnom centru“, Friđeš u „Tišini trezora“, Prozorov Andrej Sergejevič u „Tri sestre“, Don Žuan u istoimenoj predstavi, Konobar u „Muke sa slobodom“, Bruno u „Don Krstu“, Oktavijan u „Antonije i Kleopatra“, Janko u „Odumiranju“, Džimi Porter u „Osvni se u gnevu“, Vića, sreski pisar u „Sumnjivom licu“, Joland u „Prevođenju“, Jovan Sterija Popović u „Rodoljupcu“, Ričard III u istoimenom komadu.

Uloge na filmu: Vojnik u „Krojačevoj tajni“, r. Miloš Avramović, Hamlet u „Hamletu“, r. Aleksandar Rajković, Viktor u „Đavoljoj varoši“, r. Vlada Paskaljević, Kum Petrašin u „Jesen stiže, Dunjo moja“, r. Ljubiša Samardžić, Komšija u „Sestrama“, r. Vladimir Paskaljević, Sima Lenović u „Divnom danu za bananaribe“, r. Stefan Malešević, Tata u „Pismu za Deda Mraza“, r. Branko Vučić, Učitelj Živadin u „Za kralja i otadžbinu“, r. Radoš Bajić, Petar Kočić u „Slepom putniku na brodu ludaka“, r. Goran Marković, Mirko Cvijetić u „Mesu“, r. Saša Hajduković, Igor u „Iz ljubavi – Pula to je raj“, r. Nenad Miković…

Ostvario niz značajnih uloga u TV serijama „M(j)ešoviti brak“, „Žene sa Dedinja“, „Miris kiše na Balkanu“, „Nepobedivo srce“, „Bela lađa“, „Montevideo, Bog te video“, „Zvezdara“, „Ravna gora“, „Šešir profesora Koste Vujića“, „Srpska štampa“, „Jedne letnje noći“.

Dobitnik nagrada međunarodnog žirija Nacionalnog teatarskog festivala u Podgorici, dve Godišnje nagrade Narodnog pozorišta u Beogradu, Nagrade Akademije umetnosti u Novom Sadu, Mediteranskog festivala „Purgatorije“ u Tivtu, Nagrade stručnog žirija i publike na „Danima Milivoja Živanovića“ u Požarevcu, Nagrade publike za glumca večeri na festivalu „Nušićevi dani“ u Smederevu, Nagrade „Veljko Maričić“ za najbolju epizodnu ulogu na 16. festivalu Malih scena u Rijeci, Nagrade za izuzetnu debitantsku ulogu na Filmskim susretima u Nišu, Nagrade za najboljeg glumca na IV Međunarodnom ambijentalnom pozorišnom festivalu „Tvrđava teatar“, Nagrade „Zoranov brk“ na 20. Danima Zorana Radmilovića, Nagrade „Raša Plaović“ za najbolje glumačko ostvarenje na beogradskim scenama 2011/2012, Sterijine nagrade na 59. Sterijinom pozorju 2014, Nagrade za najbolju glavnu mušku ulogu na 50. Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“ 2014, Nagrade „Petar Banićević“ mladom glumcu do 35 godina koji se posebno umetnički istakao i iskazao visoki profesionalizam u poslu i odnosu prema Narodnom pozorištu u Beogradu 2010/2011, Nagrade „Milosav Buca Mirković“ za najboljeg glumca 33. Pozorišnog festivala „Nušićevi dani“ u Smederevu i dr.

Pedagoškim radom se bavi od 2016, najpre kao asistent na Fakultetu savremenih umetnosti, a zatim u zvanju docenta za oblast Dramske i audiovizuelne umetnosti; uža oblast Gluma, na Akademiji umetnosti u Beogradu.