Kad san postane stvarnost, to nije magija, to je PRODUKCIJA!

POSTANI PRODUCENT I KREIRAJ PROJEKTE KOJI ĆE PROMENITI SVE STANDARDE!

PRIJAVI SE NA BESPLATNE KONSULTACIJE ZA UPIS NA LINK:

https://akademijaumetnosti.edu.rs/prijava/

 

Mnogi ljudi imaju ideju za film, TV emisiju, pozorišnu predstavu, koncert, kulturni događaj… Ali, većina ideja ostaje samo neostvareni san. Da bi se bilo koja ideja materijalizovala i ostvarila, potreban je neko ko će da pokrene ostvarivanje iste – to je producent. Producent preduzima potrebne korake u produkciji kako bi došlo do ostvarenja ideje. Producent je osoba koja pokreće, kreira i vodi projekat od ideje do realizacije.

Producent zgrabi ideju, beži sa njom i ubeđuje druge da ga prate

Producent je jezgro svakog projekta – od rađanja nove ideje do konkretnog dela. U teoriji, producent ima neograničen potencijal da edukuje i zabavi. U praksi, to je svakodnevni kompromis, intenzivno provedeni sati, stresni zahtevi i velika odgovornost. Producent je istovremeno idealista, realista, praktični sanjar, kockar, vojskovođa i dete oduševljeno pokretnim slikama i svetlima pozornice. Posao producenta je kombinacija umetnosti i zanata, trgovine i tehnologije, upravljanja i saradnje.

Biti producent je ambiciozan zadatak i velika privilegija

Ako ste spremni na izazove i možete da delujete na više polja, možete da podnesete neprestanu bujicu zahteva i pitanja, ako ste opsesivno-kompulsivni i volite da ste „u škripcu“ dok se dobro zabavljate, imate dobru osnovu da postanete producent. Kombinujte ove osobine sa kreativnošću i fleksibilnošću, otvorenošću za nove ideje i informacije, poštovanje za sve vrste ljudi, etički i profitabilni pristup poslu  – ako posedujete sve ove osobine, možete se buditi svakog jutra uzbuđeni što idete na posao kao producent.

Producent pretvara snove u javu!

Producent podstiče saradnju i pruža jako i izbalansirano upravljanje. Zna kad da se povuče i pusti ljude da rade svoj posao. Dozira strpljenje, humor, viziju projekta, dajući kreativna uputstva u skladu sa predviđenim budžetom. Producent je darežljiv kad su u pitanju fleksibilnost i ohrabrenje, dok je s obe noge na zemlji i u skladu sa budžetom i vremenom. Uprkos dugim satima i čestim neprijatnim situacijama, producent je fokusiran i opušten – ili makar tako deluje.

Produkcija nije samo posao, PRODUKCIJA je način života!

 

 

 

Leave a comment