AKADEMIJA UMETNOSTI OBELEŽILA  KRSNU SLAVU – SVETOG JOVANA ZLATOUSTOG

Akademija umetnosti u Beogradu obeležila je svoju krsnu slavu Svetog Jovana Zlatoustog u sredu, 26. novembra 2014., u prisustvu crkvenih velikodostojnika, profesora, studenata, predstavnika diplomatskog kora  i dragih prijatelja.
Obred rezanja slavskog kolača obavio je Preosvešteni vladika Arsenije, vikar Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Irineja, u prostorijama Akademije umetnosti u Nemanjinoj 28, u 14 časova.
Ovom svečanom činu prisustvovali su i Protojerer stavr. Petar Lukić-starešina Saborne crkve u Beogradu i Protojerej stavr. Milosav Radojević – paroh druge prohije Vaznesenjske crkve u Beogradu.
Sveti Jovan Zlatousti jedan je od najčuvenijih propovednika u istoriji Crkve, veliki podvižnik i reformator koji je sastavio liturgiju koja se i danas služi, a Crkvi ostavio mnoge dragocene knjige svojih beseda.
Akademija umetnosti je izabrala ovog svetitelja za svog zaštitnika i 26. novembra svake godine tradicionalno obeležava svoju krsnu slavu.
 

Brojni gosti čestitali su slavu g. Dušanu Đokoviću, predsedniku Akademije umetnosti i zaposlenima uz najbolje želje i poruke trajnog prijateljstva.