Milica Janketić

janketic6@hotmail.com

Uža naučna odnosno umetnička oblast: Dramske i audiovizuelne umetnosti – Gluma

Akademska karijera:

Diplomirala 2012. i stekla zvanje master dramskog i audiovizuelnog umetnika na Katedri glume na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Upisala doktorske studije 2014. na Univerzitetu umetnosti u Beogradu. Izabrana u zvanje docenta 2017. na Akademiji umetnosti u Beogradu.

Reprezentativne reference:

Učestvovala na Festivalu “Singing mask“, Sankt Peterburg, Ruska Federacija, 2015.

Sa ulogom Olivije u pozorišnoj predstavi „Bogojavljenska noć“ nastupala na Internacionalnom festivalu „Shakespeare in Styria“, Murau, Austrija, 2011.

Ostvarila uloge u predstavama „Faust“(Pozorište lektira Vladimir Jevtović), „Nečiji anđeo“ (Atelje 212), „Cimet i vanila“ (Teatar Carte Blanche), „Bajka o ribaru i ribici“ (samostalna produkcija), „Doručak kod Tifanija“ (Madlenianum), „Život je san“ (Narodno pozorište), „Kirija“ (Slavija teatar), „Glavo luda“ (Pozorište na Terazijama), „Ljubinko i Desanka“ (Palas Šumadija), „Veliki Getsbi“ (Madlenianum).

Ostvarila uloge u TV serijama „Santa Maria della Salute“ (kneginja Milica) i „Pansion Evropa“ (Nemica).

Lektor na predstavama u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu – „Imanje i nemanje“, „Prs`o”, „Čovek je čovek“, „Romeo i Julija“, „Mobi Dik“, Bitef teatru – „Šta je ona kriva, nije ništa ona kriva“ i Pozorištu lektira Vladimir Jevtović – „Faust“ i „Romeo i Julija“.

Šk. 2013/2014. demonstrator na predmetu Dikcija na Fakultetu dramskih umetnosti. Pedagoškim radom bavila se i u omladinskom pozorištu „Dadov“, gde je držala časove dikcije.

Član žirija na festivalu „Dani Danila Lazovića“ u Priboju (2015).

Član žirija nekoliko recitatorskih školskih takmičenja u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

Pobednik takmičenja u kazivanju poezije na festivalu “Dani Danila Lazovića” u Priboju (2014). Nosilac nagrada “Mata Milošević” i “Dr Branivoj Đorđević” FDU-a u Beogradu (2012).