ANI TOMIĆ NAGRADA ZA NAJBOLJU GLAVNU GLUMICU NA 10. PAF – u U BANJA LUCI

Pozorišni akademski festival (PAF), koji je okupio više od stotinu učesnika i studenata sa fakulteta i akademija iz regiona, održan je od 30. juna do 3. jula 2023. godine, u Narodnom pozorištu Republike Srpske, u Banja Luci.

Nagradu za najbolju glavnu glumicu dobila je Ana Tomić, studentkinja četvrte godine glume Akademije umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Predraga Stojmenovića i Gordane Đokić.

U obrazloženju žirija se navodi da je “Ana Tomić superiornu i autoritativnu ulogu mame Zeko, koja je suštinski glava porodice, ostvarila suptilnim duhovitim i maštovitim sredstvima, a sa izraženim scenskim šarmom”.

Ana je igrala glavnu ulogu u diplomskoj predstavi “Zeko Zeko”, koja je na PAF – u odigrana 02. jula 2023. godine u Narodnom pozorištu Republike Srpske.

Festival organizuju banjalučka Akademija umjetnosti i Centar za vizuelnu umjetnost, s ciljem da se pruži prilika za razmjenu znanja, iskustava i vještina, kao i za stvaranje novih umjetničkih vrijednosti, te promociju mladih pozorišnih umjetnika.

Foto: Instagram @paf.aubl