Briljantan diplomski rad iz fotografije Miloša Stanojevića

Miloš Stanojević je diplomirao na katedri za fotografiju Akademije umetnosti u Beogradu sa temom “Vizuelizacija duhovnosti na primeru srednjovekovnih manastira u Srbiji”. Mentorka diplomskog rada bila je profesorka mr Ivana Tomanović.  Profesori, kolege, kao i svi prisutni, su tokom prezentacije i odbrane diplomskog rada sa oduševljenjem shvatili da prisusutvuju završnom radu jednog od vanserijskih talenata o kome će se tek čuti. Čestitamo! Ponosni smo!

 

Miloš je posle završene gimnazije u Ćupriji, upisao studije fotografije na Akademiji umetnosti u Beogradu.

 

Kao jedan od najboljih i najtalentovanijih mladih umetnika fotografije, Miloš je učetvovao na velikom broju izložbi u zemlji i inostranstvu.

Pobednik je Mensa Photo Cupa 2015. godine na temu “Urgency”.

Foto konkurs u Mensi, međunarodnom udruženju visokointeligentnih pojedinaca, održava se jednom godišnje, a pravo učešća imaju samo članovi tog udruženja. U konkurenciji 40 fotografija, žiri je prvo mesto dodelio fotografiji “Childhood” Miloša Stanojevića.

 

Kao student II godine Akademije umetnosti u Beogradu, 2014. godine, Miloš je osvojio treću nagradu za temu “Modni putokaz”, u okviru Međunarodnog takmičenja 24. Kadar u Novom Sadu.

 

Miloš sarađuje sa velikim brojem domaćih i stranih kompanija u domenu dokumentarne, modne, eksperimentalne i reklamne fotografije.