"Decu treba buditi pričama" – zajednička humanitarna akcija Akademije umetnosti i izdavačke kuće "Clio"

“Decu treba buditi pričama” je projekat humanitarnog karaktera koji su inicirale studentkinje II godine Produkcije u umetnosti i medijima Akademije umetnosti Beograd, u saradnji sa izdavačkom kućom  “Clio”. Akcija počinje u ponedeljak, 17. aprila, a traje do 23. aprila 2014. godine.
Ideja projekta jeste prikupljanje knjiga za decu i omladinu uzrasta 6-18 godina, koja borave i odrastaju u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine. Reč je o ustanovi sa dugom tradicijom privremenog zbrinjavanja dece svih uzrasta, a trenutno ih ima više od 500.
Jelena Dobrković i Bisenija Mrdaković pokrenule su ovu humanitarnu akciju jer smatraju da deci Centra svi zajedno možemo da omogućimo lepše odrastanje, uz priče koje će razvijati njihovu maštu i omogućiti im da zađu u različite umetničke svetove.
Akcija darivanja knjiga, koja će pomoći podizanju čitalačke svesti, negovanju i razvijanju kulture čitanja kod dece i omladine bez roditeljskog staranja, predstavlja još jedan poziv svim građanima da doprinesu kvalitetnijem odrastanju i životu ovih mladih ljudi.
Svi koji žele da poklone knjige mogu to učiniti do 23. aprila, svakim radnim danom od 10 do 16 časova, u prostorijama Akademije umetnosti Beograd (Balkanska 21) ili u prostorijama izdavačke kuće “Clio” (Gospodar Jovanova 63), radnim danima od 9 do 17 časova.
Prikupljene knjige biće uručena 23. aprila 2014. godine, povodom obeležavanja Svetskog dana knjige.