Dekanu Akademije Draganu Elčiću danas uručeno priznanje Zlatna značka

Veliko nam je zadovoljstvo da vas obavestimo da je dekanu Akademije umetnosti u Beogradu, profesoru Draganu Elčiću, danas u Narodnom pozorištu uručeno priznanje Zlatna značka Kulturno-prosvetne zajednice Srbije za 2018. godinu, za dugogodišnji doprinos razvijanju kulturnih delatnosti – za nesebičan, predan i dugotrajan rad.
Zlatnu značku dodeljuju Kulturno-prosvetna zajednica Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije – Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije. Ovo renomirano priznanje se dodeljuje od 1976. godine.
Profesor Dragan Elčić je režirao preko 300 dokumentarnih i kratkometražnih filmova, 78 različitih dokumentarnih emisija, dugometražni igrani film, dve TV drame, 4 TV filma i sedam igranih TV serijala sa ukupno 106 epizoda različite dužine. Režirao je i preko 1000 muzičko-zabavnih i spotrskih prenosa i drugih događaja… Iza njega je oko 1.400 potpisanih režija za 34 različite produkcije iz Jugoslavije, kasnije SCG, Srbije i sveta. Za celokupan dosadašnji rad osvojio je 67 nagrada, od toga 49 međunarodnih. Član je AFUNA (Akademije filmske umetnosti i nauka), UFUS-a (Udruženja filmskih umetnika Srbije) i Foruma filmskih radnika Rusije.