DIPL. GLUMCI AKADEMIJE PREMIJERNO U MJUZIKLU “FLASHDANCE“ POZORIŠTA NA TERAZIJAMA

 

Premijera mjuzikla “Flešdens”, održana je 18. novembra 2021. godine, u Pozorištu na Terazijama.

U mladoj i svežoj postavi igrala su i tri diplomirana glumca Akademije umetnosti u Beogradu: Slaven Došlo, Arsenije Tubić i Milan Antonić.

Libreto za originalni mjuzikl se razlikuje od filmskog scenarija, a šansa je data mladim glumcima i talentima među kojima su i studenti Akademije i završeni studenti, rekao je direktor pozorišta Aleksandar Đaja.

Na sceni i oko scene bilo je preko 100 ljudi, a ukupno postoji pet uloga, 10 alternacija i čak 26 songova.

Zaplet počinje kada se u fabrici u kojoj radi Aleks Ovens, pojavi sin vlasnika čeličane Nik Harli čiji lik tumače Slaven Došlo i Arsenije Tubić, koji se zaljubljuje u nju. Za to vreme njena najbolja prijateljica Glorija podstiče Aleks da ostvari svoj san i prijavi se za audiciju za uglednu plesačku akademiju Šipli.

Predstava „Flešdens“  traje dva i po sata, ali muzičke i plesačke bravure čitave ekipe, česte promene scenografije i odlični efekti su učinili da publika bez daha gleda premijerno i svako naredno izvođenje.

Predstava „Flešdens“ imala je svetsku premijeru 2008. godine u Kraljevskom teatru u Plimutu, a američka turneja mjuzikla održana je 2012. godine. Izvodi se i u Evropi – Švajcarskoj, Češkoj, Nemačkoj, Austriji, Francuskoj i Španiji.