DIPLOMCI AKADEMIJE U NOMINACIJAMA ZA 28. SARAJEVO FILM FESTIVAL

 

Za nagrade “Srce Sarajeva” za TV serije 28. Sarajevo Film Festivala, žiri sastavljen od više od 400 filmskih profesionalaca iz regiona, ove godine u konkurenciju je uvrstio 17 serija iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije, Kosova i Slovenije, a među nominovanima prednjače serije iz naše zemlje.

ZA NAJBOLJU GLAVNU GLUMICU u seriji “Besa 2” nominovana je Hana Selimović, dipl. glumica Akademije umetnosti u Beogradu.

ZA EPIZODNE ULOGE u serijama “Besa 2” i “Vreme zla” nominovane su naše dipl. glumice Milica Gojković i Isidora Simijonović.

ZA NAJBOLJU EPIZODU DRAMSKE SERIJE “Nečista krv” nominovan je Goran Stanković, dipl. reditelj Akademije, za epizodu br.9.

Nagrade za serije Sarajevo Film Festival uspostavio je prošle godine, s ciljem promocije i odavanja priznanja najkvalitetnijim regionalnim televizijskim serijama prikazanim u proteklih godinu dana i pružanja podsticaja njihovog međunarodnog plasmana.

Ceremonija dodele nagrada “Srce Sarajeva” za TV serije biće tokom 28. Sarajevo Film Festivala koji će biti održan od 12. do 19. avgusta 2022. godine.

Foto: @sarajevofilmfestival/arhiva AU