DIPLOMCI I STUDENTI AKADEMIJE U SERIJI “VREME SMRTI“ NA NOVOJ S

 

“Vreme smrti” je domaća dramska televizijska serija koja predstavlja adaptaciju istoimenog romana Dobrice Ćosića i nastavak serija “Koreni” i “Vreme zla”.

Izvršnu produkciju ovog projekta potpisuje Nikola Pantelić, dipl. Producent u umetnosti i medijima Akademije umetnosti u Beogradu i naš profesor filmske i pozorišne produkcije.

Radnja serije prati Prvi svetski rat i oslikava široku fresku vremena i ljudskih sudbina i prati najdramatičnije i najuzbudljivije događaje odigrane na ovim prostorima.

Junaci Vremena smrti nisu samo čuvene vojskovođe i političari koji su vodili zemlju u verovatno najkompleksnijoj istorijskoj poziciji male Srbije, već mnogobrojne uzbudljive sudbine naizgled običnog čoveka u zastrašujućim okolnostima.

U glumačkoj ekipi su naši dipl. glumci Isidora Simijonović, Ivan Isailović, Milan Bobić, Aleksandar Stojić i Aleksandar Lazić. Jednu od značajnih uloga igra  Aleksandar Dimitrijević glumac i naš dipl. producent. Ostale uloge tumače i naši studenti glume Budimir Stošić, Danilo Milić i Millorad Miljević, kao i Mleđen Crkvenjaš, naš master student.

Nikola Rakočević, Bojan Žirović i Kalina Kovačević, profesori glume Akademije umetnosti u Beogradu takođe igraju u ovom velikom projektu.

Serija u trideset epizoda snimana je od maja 2022. do juna 2023. godine na nekoliko stotina lokacija u čitavoj Srbiji i predstavlja jedan od najvećih produkcijskih poduhvata urađenih na ovim prostorima. Od 04. marta 2024. prvih petnaes epizova emituje se na televiziji Nova S, a drugih petnaest očekujemo na istom TV kanalu od jeseni.