DOBRODOŠLI NA ART FINALE 2022. OD 25.05. – 05.06. 2022. U JUGOSLOVENSKU KINOTEKU

Ovogodišnje ARTFINALE 2022. –  zavšna smotra najboljih studentskih radova u protekloj akademskoj 2021/22. godini, svečano je otvorena u sredu, 25. maja 2022. godine, u Jugoslovenskoj kinoteci /ul. Uzun Mirkova 1, Beograd/, u 19. 30 časova.

 

U večeri svečanog otvaranja Artfinala otvorena je Godišnja izložba fotografija studenata I, II i III godine katedre za Fotografiju i kameru.

 

Publiku je pozdravio dekan Akademije, prof. Dragoljub Elčić i Jugoslovenskoj kinoteci dodelio priznanje za uspešnu višegodišnju saradnju, koje je primio g. Marjan Vuković, upravnik Muzeja Jugoslovenske kinoteke obrativši se prisutnima.

Dodeljena su priznanja Naj student za 2021/22. godinu, čime su proglašeni oni studenti koju su imali najbolje rezultete u protekloj akademskoj godini:

FTV REŽIJA – Nenad Vrhovac

FTV MONTAŽA – Vuk Vejić

PRODUKCIJA U UMETNOSTI I MEDIJIMA – Teodora Okuka

MUZIČKA PRODUKCIJA I DIZAJN ZVUKA- Aleksandra Tasić

GLUMA – Tamara Mladenović

FOTOGRAFIJA –Petar Jovanović

 

Posebne Zahvalnice dodeljene su našim studentima koju su se posebno istaklu u radu na svojim katedrama i saradnji sa mlađim kolegama:

Marta Mikić – PRODUКCIJA U UMETNOSTI I MEDIJIMA

Ana Pogorelić – GLUMA

Andrija Dinić – GLUMA

27.05. 2022. u sali “Makavejev” biće prikazana revija diplomskih filmova najnagrađivanijih autora, studenata režije Akademije umetnosti u Beogradu, uz podsećanje na rad, život i stvaralaštvo osnivača i predsednika Akademije, g. Dušana Đokovića.

Diplomski – kratki igrani filmovi

Jovan Dopuđ – “Na margini”

Nemanja Mladenović – “Pregoreo”

Aglaja Filipović – “Sami zajedno”

03.06. 2022.  u sali “Makavejev” od 19.30h  biće prikazana revija ovogodišnje produkcije dokumentarnih filmova studenata Filmske i televizijske režije:

Nagrađivani – dokumentarni filmovi

Marko Đurić  – “Hvatač snova”

Sava Stamenković  – “Gandi”

Viktor Horvat  – “Proleće”

DOBRODOŠLI!

DOBRODOŠLI!