DR JOVANA NIKOLIĆ-PROF. AKADEMIJE UMETNOSTI U BEOGRADU SA PROJEKTOM "CRNA SVADBA" NA FESTIVALU DOK LAJPCIG

Dr Jovana Nikolić, prof. Akademije umetnsoti u Beogradu, sa projektom koji producira –  “Crna svadba”, koji je uvršten u pet najboljih svetskih dokumentarnih projekata, naći će se na festivalu DokLajpcig.
DokLajpcig je objavio selekciju novih pet vizionarskih projekata, koje su predstavnici ovog prestižnog festivala, nakon šest meseci traganja po svetu, izabrali i bez novčane nadoknade direktno plasirali za predstojeći DOK Co-Pro market.
Među ovih pet projekata našao se i domaći projekat dokumentarnog filma Crna svadba, reditelja Dragana Nikolića, u produkciji Jovane Nikolić, prof. Akademije umetnosti.
Crna svadba je odabrana kao jedan od najboljih projekata iz čitavog sveta i kao najbolji projekat BDC Discoveries, kako je objavljeno na portalu DokLeipziga.
Projekat Crna svadba je podržan na konkursu za sufinansiranje razvoja scenarija Filmskog centra Srbije, a pre nagrade na BDC Discoveries, selektovan je i prezentovan i na programima Producer on the Move u Kanu, Berlinale Talents i FEST Forward.
DOK Co-Pro market okuplja najznačajnije aktuelne finansijere dokumentarnih i animiranih filmova, u smislu urednika programa velikih televizija i kupaca programa za sve uticajnije platforme, predstavnika fondova, producenata, distributera i programera festivala, a ove godine održaće se 30. i 31. oktobra.
Kolektiv Akademije umetnosti u Beogradu čestita prof.  dr Jovani Nikolić, na ovom izuzetnom profesionalno postignuću!
Više informacija možete pogledati na sledećem linku http://www.dok-leipzig.de/en/festival/festival-news?start:int=0
Crna svadba 2