Film “Februar” Mlađena Minića, diplomiranog reditelja Akademije umetnosti u Beogradu, na još dva festivala

Kratkometražni igrani film “Februar” reditelja Mlađena Minića, diplomiranog reditelja Akademije umetnosti u Beogradu, prikazan je za vikend na novosadskom festivalu Filmski front u takmičarskoj selekciji.

Isti film, kojim je Mlađen diplomirao prošle godine na Akademiji umetnosti u Beogradu, takođe će biti prikazan na festivalu Prvi kader u Istočnom Sarajevu, u selekciji studentski film, od 12. do 17. novembra.

Tijana i Nebojša su supružnici čiji se brak nalazi u krizi. Razlog je Nebojšina afera sa drugom ženom. Odlučuju da poslušaju savet bračnog savetnika i da otputuju van grada na nekoliko dana u pokušaju da prevaziđu krizu. Boravak u planinskoj vikendici više odgovara Nebojši nego Tijani, koja isprovocirana njegovim ponašanjem, ucenjuje Nebojšu da je odveze nazad u Beograd i pokaže joj kuću u kojoj živi žena sa kojom je imao aferu. Nebojša nevoljno pristaje. Tokom vođnje radio izveštava o snežnoj oluji koja je zadesila Beograd i najavljuje proglašenje vanrednog stanja.

Film je podržao Filmski centar Srbije, produkcija Akademija umetnosti u Beogradu i Milica Mladenović. Scenario je pisao Danilo Nikolić.
U filmu igraju Ana Sofrenović, Aleksandar Đurica, Sonja Kolačarić i Radoje Čupić.

Mlađen Minić je diplomirao TV režiju na Akademiji umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Dragana Elčića. Njegovi filmovi prikazani su na preko 20 internacionalnih i 10 domaćih festivala, i dobio je mnoge nagrade, među kojima se izdvaja „Award of Merrit“ za kratki igrani film „Kašika“ na San Francisco Film Awards (2015). Film je nagrađen za umetničko i tehničko dostignuće. „Kašika“ je svoju svetsku premijeru imala na 36. Cairo International Film Festival 2014. Režirao preko 20 reklama za strano i domaće tržište.