FILM „NIT“ ANĐELE TONČEV POBEDNIK  RADIONICE ZA RAZVOJ PROJEKATA NA 69. MARTOVSKOM FESTIVALU

Diplomski film “Nit”, Andjele Tončev, apsolventkinje Filmske i televizijske režije Akademije umetnosti u Beogradu, pobedio je na Radionici za razvoj projekata /Belgrade March Debut Workshop/, na 69. Martovskom  festivalu.

Radionica za debitante bila je posvećena razvoju debitanstkih filmskih projekata sa međunarodnim potencijalom, a film naše Anđele Tončev upravo je ocenjen kao najbolji.

“Nit” u fokus stavlja seksualni nagonski deo ljudske prirode koji je maskiran kulurološkim kalupom, transgeneracijskim uverenjima i nepisanim porodičnim nesvesnim kodeksom. Oslobodjenje i kanalisanje nagomilane energije libida kroz erotitzovane snove i fantazije, vešto je upakovano u magično – realističku formu kroz koju se autorka kreće.

Film traje 25 minuta i sniman je u sptembru 2022. godine.

Direktor fotografije na ovom ostvarenju je naš student IV godine katedre za Fotografiju i kameru Petar Jovanović, dok produkciju potpisuju Sara Matić, naša studentkinja IV godine Produkcije u umetnosti i medijima i Luka Karadžuleski, naš student II godine katedre za Produkciju.

Film “Nit” je u konkurenciji za sufinansiranje studentskih završnih ostvarenja pri Filmskom centru Srbije.