FILMOVI “USUD“ SARE MARKOVIĆ I „DOGAĐAJ“ DANILA NIKOLIĆA U TAKMIČARSKOJ SELEKCIJI MEĐUNARODNOG FILMSKOG FESTIVALA „HERCEG NOVI“

U takmičarsku selekciju ovogodišnjeg Međunarodnog filmskog festivala “Herceg Novi” uvrštena su dva studentska filma u produkciji Akademije umetnosti Beograd:
“USUD” –  Sare Marković i
“DOGAĐAJ” –  Danila Nikolića
 I ove godine filmska smotra u Herceg Novom, 28-ma po redu, biće organizovana početkom avgusta 2014.
Kratkometražna igrana  komedija „Usud”,  Sare Marković, govori o budućem ocu, rokeru koji  se suočava sa hramom poretka koji mrzi – odlaskom u nabavku u hipermarket.
Sara Marković studentkinja je treće godine katedre za Televizijsku režiju Akademije umetnosti Beograd, u klasi prof. Dragoljuba Elčića.

4 Usud - Sara Markovic

Film “Događaj”, Danila Nikolića, govori o odnosu glavnog junaka Nikole i njegovog druga, čije prijateljstvo i oštra psovka tokom fudbala menjaju okolnosti i imaju značajan uticaj na Nikolin dalji razvoj kao čoveka. On odlazi kući, gde uobičajene, svakodnevne stvari, posle tog događaja sa fudbalskog igrališta, dobijaju drugačije značenje.
Danilo Nikolić, diplomirao je 20. juna 2014. godine filmom “Događaj”, na katedri za Televizijsku režiju, u klasi prof. Dragoljuba Elčića.

 Danilo Nikolic - Dogadjaj

Čestitamo našim mladim rediteljima i želimo još mnogo profesionalnih uspeha!