Gostovanje Akademije umetnosti u gimnaziji Kreativno pero

U ponedeljak, 05. marta, Akademija umetnosti je gostovala u privatnoj beogradskoj gimnaziji Kreativno pero gde je predstavila svoje studijske programe, kao i jedinstvenu viziju obrazovanja mladih ljudi.
Učenici škole su se kroz interaktivno druženje upoznali sa akreditovanim studijskim programima AUBG: TV i filmskom režijom, montažom, fotografijom i kamerom, muzičkom produkcijom i dizajnom zvuka, glumom i produkcijom u umetnosti i medijima.
Dekan Akademije umetnosti prof. Dragan Elčić pozdravio je prisutne đake inspirativnim i nadahnutim predavanjem o procesu otkrivanja njihovih umetničkih potencijala, ali i o radu na samoostvarivanju kao mladih autora.
Nagrađivani mladi reditelj Dušan Golubović govorio je o svom iskustvu studiranja na Akademiji umetnosti, pod mentorstvom prof. Elčića. Približio je radoznalim đacima gimnazije kako izgleda proces snimanja i produkcije igranih filmova koje je realizovao u saradnji sa ostalim talentovanim studentima Akademije.
Učenici su imali jedinstvenu priliku da pogledaju nagrađivani kratkometražni igrani film Gorana Stankovića “Ko čuva čuvare”, u ovom trenutku jednog od najznačajnijih mladih dokumentarista u Srbiji, ali i u svetu, ujedno i diplomiranog reditelja Akademije umetnosti.
IMAG0431
Ceo događaj je bio upotpunjem promišljenim pitanjima đaka treće i četvrte godine na koja su dekan prof. Dragan Elčić i režiser Dušan Golubović svesrdno odgovarali želeći da ih inspirišu i probude u njima skrivenog umetnika.