HANI SELIMOVIĆ URUČENA NAGRADA ZA NAJBOLJE GLUMAČKO OSTVARENJE

 

Hani Selimović, dipl. glumici Akademije umetnosti u Beogradu uručen je “Ćuran”, nagrada za najbolje glumačko ostvarenje na Danima komedije u Jagodini.

Hani je nagrada dodeljena za ulogu Virdžinije u predstavi “Čista kuća”, Sare Rul, u režiji Andree Pjević.

Primivši nagradu Hana Selimović se obratila pre svega mladim kolegama i istakla koliko je važna vera u sebe i ono što radimo, bez obzira da li to nailazi na razumevanje i odobravanje okoline i profesionalnog okruženja, jer je njena vera u sebe i sopstveni kvalitet upravo dovela do ove nagrade u koju mnogi nisu verovali.

Sara Rul stiče svetsku popularnost dramom “Čista kuća”, koja 2004. godine osvaja “Suzan Smit Blekburn” nagradu, a 2005. godine ulazi u finale Pulicerove nagrade za dramu.

Ova drama apsurda u dva čina, na dovitljiv način ruši stereotipe baveći se upravo istima. Кroz (ne)čišćenje, u svim svojim oblicima, pojavama i značenjima, kao i kroz junake koji se, iz nesposobnosti da se suoče sa svojim životom bave tuđom smrću, spisateljica preisputuje pitanja mentalnog zdravlja, ejdžizma, materijalnog dobra, rasizma, klasne, kao i rodne ravnopravnosti.

Predstava “Čista kuća” se igra na sceni beogradskog pozorišta Atelje 212.

Foto: Instagram @atelje212