IGOR BENČINA – DIPL. GLUMAC AKADEMIJE UMETNOSTI U BEOGRADU PROTAGONISTA FILMA "VOLJA SINOVLJEVA" – SRPSKE VERZIJE "MAD MAXA"

Film “Volja sinovljeva”, koji se snima u okolini Bora, okupio je na jednom mestu velika imena srpskog glumišta. Glavna uloga poverena je talentovanom Igoru Benčini, diplomiranom glumcu Akademije umetnosti u Beogradu.
U debitantskom ostvarenju reditelja Nemanje Ćeranića, po scenariju Strahinje Madžarevića, film opisuje postapokaliptično doba, zbog čega se u javnosti i poredi sa legendarnim “Pobesnelim Maksom”.
Benčina kaže da je bio “blago iznenađen” kada mu je saopšetno da će igrati glavnu ulogu pored svojih kolega Žarka Luševića, Sergeja Trifunovića, Svetozara Cvetkovića i dr. i istakao da sada, kada su na polovini snimanja, može da kaže da se svi iskreno nadaju da će napraviti jedan sjajan film.
Igor Benčina diplomirao je na katedri za Glumu Akademije umetnosti u Beogradu, 2010. godine, u klasi prof. Nebojše Dugalića.
“Volja sinovljeva” je film distopije, koji opisuje budućnost bez zakona u kojoj vlada totalna anarhija, postapokaliptično doba u kojoj ima manjka hrane, vode i ostalih resursa. Žanr nalik “Pobesnelom Maksu” mnogi autori ocenjuju kao prekretnicu jer do sada takav format nije sniman u srpskoj kinematografiji.
Ovaj film je mešavina japanskih jakuza filmova sedamdesetih godina i holivudskog avanturističkog filma smeštenog u srpski milje. Film će biti prožet motivima narodnih epskih pesama koji na jedinstven način spaja prošlost, odnosno tradiciju i apokaliptičnu budućnost.
Igor Bencina 1