Ispitna javna projekcija studentskih filmova katedre za Filmsku i TV režiju

U petak, 1. juna i ponedeljak, 4. juna, u Plavoj sali u Nemanjinoj 28, u 11 časova, biće održana ispitna javna projekcija studentskih filmova katedre za Filmsku i TV režiju. U petak će biti prikazani kratki igrani filmovi, a u ponedeljak dokumentarni.
Na samom početku, u petak će se prisutnima obratiti profesor Danilo Paškvan, a filmovi će nakon toga biti prikazani po sledećem redosledu:
1. “Sin” – Lazar Vranić
2. “Sala” – Lazar Aleksić
3. “Kada sanjam” – Aleksandar Ivanović
4. “Maslačak” – Matija Lukač
5. “Igranje sa obavezama” – Mirza Abdagić
6. “Kazna” – Stjepan Čondrić
Svi ste pozvani!
Mnogi naši nekadašnji studenti režije sa velikim uspehom prikazuju filmove širom sveta. Na primer, animirani film „Svakih pet minuta“ Vojina Vasovića, diplomiranog studenta TV režije na Akademiji umetnosti, osvojio je do sada 34 međunarodne nagrade, što je Vojina Vasovića nezvaničnno promovisalo u najnagrađenijeg reditelja ove godine u Evropi. Goran Stanković je sa samo dva ostvarenja tokom treće i četvrte godine studija dobio ukupno 19 nagrada, od kojih je 12 visokih međunarodniih priznanja. Diplomirao je TV režiju na Akademiji umetnosti sa filmom „Polazak“, koji je tokom 2010. godine pokupio brojna priznanja na domaćim festivalima. Njegov film sa treće godine „Ko čuva ćuvare“, pokorio je svet, osvojviši deset međunarodnih nagrada (SAD, Meksiko, Brazil, Rusija, Izrael, Grčka, Italija, BiH, Makedonija, Mađarska, Bugarska, Grčka), od kojih su najvažnije: „Platinum Remi“ u Hjustonu, nagrada za filmsko dostiguće u Solunu, Grand Prix u Skoplju, nagrade za kameru i montažu na festivalu u Beogradu, itd.