MUZIČKI PRODUCENT RASTKO TOMIĆ MEĐU 10 NAJUTICAJNIJIH NA BALKANU

Rastko Tomić dipl. muzički producent i dizajner zvuka Akademije umetnosti u Beogradu izabran je za jednog od deset najperspektivnijih mladih profesionalaca u muzičkoj industriji na prostorima bivše Jugoslavije.

Izabran je od strane regionalne inicijative New Faces 2023.

NEW FACES 2023 po prvi put je odabrala deset perspektivnih mladih muzičkih profesionalaca (mlađih od 30 godina) koji su aktivno uključeni u muzičku industriju regiona bivše Jugoslavije. Odabranih deset, medju kojima je i naš Rastko Tomić, su već ostvarili veliki uticaj u svom lokalnom i širem muzičkom okruženju i veoma su motivisani u svom radu, koji već daje rezultate.

Otvorenim pozivom, na koji je pristiglo više od 100 prijava, festivali i konferencije Kontakt (Srbija), MENT Ljubljana (Slovenija), SHIP (Hrvatska) i PIN Music Conference (Severna Makedonija) imaju za cilj da podstaknu mlade profesionalce, koji su presudni za rast regionalne muzičke scene.

  1. godine osnovao kulturno-muzički časopis  Highwaystar Magazine. Kroz web portal, koji se svrstava među popularnije u Srbiji, prati širok spektar muzičkih dešavanja. Prve koncerte organizovao je 2021. godine u Beogradu i godinu dana kasnije u Valjevu.

Rastko je i dobitnik nagrade “TOP 50” za Najbolje online stvari, u kategoriji “Dom i zabava”, za Highwaystarmagazine.org.