Nemanji Dragašu uručena plaketa Saveza književnika za izuzetne rezultate

Nemanja Dragaš, student III godine Produkcije u umetnosti i medijima u klasi prof. dr Dejane Prnjat na Akademiji umetnosti Beograd, jedan od najmlađih članova Saveza književnika u otadžbini i rasejanju i najmlađi član Udruženja književnika Srbije, dobitnik je plakete Saveza književnika za ostvarene izuzetne rezultate na književnim manifestacijama i takmičenjima u prethodnoj godini.
Nemanja Dragaš jedan je od najnagrađivanijih mladih pesnika Srbije, sa preko 15 prvih nagrada na međunarodnim festivalima,  više od 10 nagrada na književnim konkursima, radovima objavljenim u više zbornika i časopisa i dobitnik je nekoliko priznanja. Dnevni list “Politika” je uvrstio Nemanju među šest najuspešnijih mladih umetnika Srbije u 2012. godini, objavivši članak pod nazivom “Ovo je bila njihova godina”.  Autor  je 4 knjige poezije, od kojih će poslednje dve zvanično biti promovisane u maju, odnosno u julu 2014.
Pored književnih priznanja, Nemanja je 2008. godine bio pobednik Državnog takmičenja Crne Gore iz biologije (noseći još 4 prve nagrade na školskim takmičenjima), laureat takmičenja iz oblasti fotografije, likovne umetnosti, engleskog  jezika, u govorenju poezije…
Kao student, radio je na oko deset studentskih filmova, učestvovao u realizaciji radio-drama i brojnih umetničkih projekata.
U isčekivanju nove knjige, Akademija umetnosti Beograd iskreno čestita svom studentu na ovako značajnim umetničkim dostignućima!