PORTAL NOVILIST.HR O SNIMANJU FILMA NAŠE STUDENTKINJE ANE BUTIGAN U RIJECI

 

Naša studentkinja Filmske i televizijske režije, Ana Butigan u Rijeci snima svoj završni film III godine studija, koji je inspirisan, kako kaže, stvarnim događajima.

U Rijeci je čitava ekipa naših studenata, a o tome piše i hrvatski portal novilist.hr

“Rijeka je ponovo postala filmski set, a ovoga puta radi se o projektu mlade filmske ekipe sa Akademije umetnosti Beograd, koji se najvećim dijelom snima u prostorima Učeničkog doma »Podmurvice«. Film pod nazivom »Između nas« nastaje pod redateljskom palicom Ane Butigan iz Rijeke, studentice treće godine režije na Akademiji. Inspirirana stvarnim događajima, priča istražuje osjećaje ljubavi i ljubomore dok paralelno otkriva višeslojnu dinamiku obiteljskih odnosa.

Dvoumila sam se između Rijeke i Beograda, ali Rijeka jednostavno ima toliko prekrasnih lokacija koje su neistražene u filmskom mediju, a i htjela sam povezati svoje suradnike i prijatelje iz dvaju gradova, kaže Ana Butigan.

U svrhu realiziranja ovog projekta ostvarena je suradnja s romskom zajednicom grada Rijeke, te je upravo jedna od glavnih uloga pripala djevojčici Sejhdini Sulejman. Ona, zajedno s Dorom Dubić, drugom djevojčicom u glavnoj ulozi, glumi rame uz rame s članicom ansambla hrvatske drame HNK-a Ivana pl. Zajca Jelenom Lopatić

Neizmjerno mi je drago da je u film uključena i romska zajednica, svi glumci i statisti su jako talentirani i sjajni radnici na snimanju, objašnjava Butigan.

Osim suradnje s romskom zajednicom, za realizaciju ovog projekta dobivena je podrška od velikog broja organizacija i pojedinaca, uključujući Prirodoslovnu i grafičku školu Rijeka…

Neizmjerno sam zahvalna na svojoj obitelji te svim ljudima i organizacijama koje su se uključile, dale podršku i pomogle u realizaciji ovog projekta.

I u svom dosadašnjem radu Ana se bavila sličnim temama socijalne i obiteljske tematike te je njezin prethodni dokumentarni film »Ona me nosi« prošao u selekciju na festivalu Moscow shorts gde je dobio priznanje »Traženje lika suvremenog junaka« na festivalu Zlatni vitez u Rusiji.”

Čitav članak pročitajte na https://www.novilist.hr/scena/redateljica-ana-butigan-u-rijeci-snima-film/?meta_refresh=true