POTPISAN PROTOKOL O SARADNJI SA VOŽDOVAČKIM CENTROM ŠUMICE

 

Dekan Akademije umetnosti u Beogradu prof. Dragan Elčić i direktorka Ustanove Voždovački centar Šumice Aleksandra Milovanović, danas su potpisali Protokol o programsko-poslovnoj saradnji na realizaciji umetničkih programa, između naše dve institucije.

Ova saradnja postignuta je zahvaljujući predsednici Gradske opštine Voždovac Ivani Tomić Ilić i same beogradske Opštine Voždovac, a realizovaće se u oblasti razvoja i unapredjenja znanja mladih iz oblasti dramskih i audio – vizuelnih umetnosti, sa ciljem unapredjenja kulturnih i umetničkih sadržaja mladih na teritoriji opštine Voždovac i organizaciji zajedničkih aktivnosti koje će biti od koristi gradjanima opštine i glavnog grada u celini.

Dve institucije su se dogovorile da će razvijati i realizovati čitav niz umetničkih i medijskih projekata,  i u tom smislu međusobno predlagati potpuno nove projekate koji obezbeđuju maksimalne uslove za stručno usavršavanje studenata Akademije. Naši studenti će imati priliku da kreiraju, realizuju i učestvuju u programima Voždovačkog centra Šumice, koji podrazumevaju i usavršavanje mladih koji te programe prate.

Sa druge strane potpisani Protokol će pružati mogućnost da se programska ponuda Ustanove Voždovački centar Šumice upotpuni prvoklasnim programskim sadržajima koji odgovaraju duhu i programskoj orijentaciji centra,  kao i edukativnoj misiji AU.

Ovom prilikom uručena je i Zahvalnica našoj studentkinji III godine katedre Fotografija i kamera, Zagorki Vuković, za izuzetno zalaganje i profesionalizam za doprinos relizaciji projekata Akademije.