Predstava “Galeb” u Beogradskom dramskom pozoristu

“Potrebne su nove forme.

Nove forme su potrebne, a ako ih nema – onda ništa ne treba.”,

Trepljev

(“Galeb”, A.P.Čehov)

 
Diplomska predstava “Galeb”, nastala kao ispitna predstava studenata Akademije umetnosti u Beogradu u režiji profesora Milana Neškovića, se u januaru i februaru 2018. godine igra u Beogradskom dramskom pozorištu.
“Galeb” je svevremena drama o neuzvraćenim ljubavima, promašenim životima, o književnosti i pozorištu, o gladi za slavom, o nadama i lutanjima, a koja u režiji profesora Akademije umetnosti Milana Neškovića budi Čehovljev komediografski duh i potragu za “novim formama”.
U predstavi igraju:
Irina Nikolajevna Arkadina / Marija Babić; Konstantin Gavrilović; Trepljev / Boris Mitrović; Petar Nikolajević; Sorin / Dimitrije Prodanović; Nina Mihajlovna Zarečna / Milena Božić; Maša / Gordana Đokić; Boris Aleksejevič; Trigorin / Miloš Lazarov Jevgenije Aleksejević; Dorn / Milan Krstić; Semjon Semjonovič; Medvedenko / Predrag Grujić; Ilija Afanasijevič; Šamrajev / Vahid Džanković;
Scenograf predstave je Jovan Lojić, kostimograf Biljana Grgur, a organizatori Andrijana Zukić, studentkinja IV godine produkcije u umetnosti i medijima Akademije umetnosti i Anđa Brstina. Fotograf je Tamara Antonović.
Predstava “Galeb”  se igra 24. januara 2018. godine i 14. februara 2018. godine u BDP-u sa početkom u 20.30 časova.
Pogledajte gostovanje glumca Borisa Mitrovića na RTV Pink i najavu predstave na linku