PRIJEMNI ISPITI U APRILSKOM PREDROKU

 

FTV REŽIJA – subota, 13.04.2024., u 11h, Studio režije, Terazije 28

PRODUKCIJA U UMETNOSTI I MEDIJIMA – subota, 13.04.2024., u 11h, Sala FTV produkcije,Terazije 28

FOTOGRAFIJA I KAMERA – subota, 13.04.2024., u 10.30h, Studio fotografije i kamere, Balkanska 21

FTV MONTAŽA – subota, 13.04.2024., u 11h, Studio montaže, Terazije 28

MUZIČKA PRODUKCIJA I DIZAJN ZVUKA – subota 13.04.2024., u 11h, Tonski studio, Balkanska 21

Neophodna dokumenta mogu se predati svakim radnim danom, najkasnije do četvrtka, 11. aprila 2024., na blagajni i sekretarijatu Akademije, ul. Nemanjina 28, I sprat, od 10 do 14 časova. Uplata kotizacije za polaganje prijemnog ispita u iznosu od 15.000 dinara, vrši se na blagajni fakulteta prilikom predaje dokumenata.

 

Osnovna dokumenta podrazumevaju originale ili kopije: svedočanstva završenog II, III ili IV razreda srednje škole, diplomu /ukoliko je kandidat diplomirao/, izvod iz Matične knjige rodjenih, fotografija i Motivaciono pismo i CV. Opšte zdravstveno uverenje može se doneti kroz dopunu dokumentacije.

Spisak neophodnih dokumenta možete pogledati i putem sl. linka https://akademijaumetnosti.edu.rs/upis/uslovi-za-upis/

Od dokumenata  možete dostaviti ona koja trenutno imate kod sebe /ostatak možete dostaviti naknadno kroz dopunu dokumentacije ukoliko položite prijemni ispit/. Kandidati koji nisu iz Beograda ili Srbije mogu mailom poslati skenirana ili telefonom slikana dokumenta koja imaju kod sebe, a originale ili kopije istih uz uplatu kotizacije doneti dan ranije, pre prijemnog ispita.

Razultati prijemnog ispita biće u ponedeljak, 15. aprila 2024. godine poslati mailom, a upis primljenih kandidata koji su završili srednju školu, u aprilskom predroku, održaće se radnim danima od 10 do 15 časova, u Studentskoj službi Akademije umetnosti u Beogradu.

Kandidati koji budu položili prijemni ispit u predroku, a trenutno su IV razred srednje škole, u obavezi su da uplate I ratu školarine, a upis izvrše čim dobiju svedočanstvo i diplomu o završenoj srednjoj školi, koju će doneti naknadno kroz dopunu dokumentacije. Kandidati iz inostranstva pre ili posle prijemnog ispita svoja dokumeta moraju predati na nostrifikaciju u Agenciji za kvalifikacije Republike Srbije i nakon dobijenog rešenje o priznavanju inostrane srednje škole izvršiti upis na Akademiju u Studentskoj službi.

Kandidati koji budu položili prijemni ispit posle završenog II ili III razreda srednje škole, a trenutno ne pohadjaju IV razred srednje škole, u obavezi su da uplate I ratu školarine, a po dobijanju svedočanstva o završenom razredu, moraju pristupiti polaganju diferencijalnih ispita na Akademiji umetnosti u Beogradu, i to iz maternjeg  jezika, istorije i engleskog jezika za razred koji nisu završili u srednjoj školi.

Pozivamo Vas da se odlučite na polaganje prijemnog ispita u prvom upisnom predroku, u aprilu 2024., da se ukoliko niste, prijavite na konsultacije sa profesorima i po položenom prijemnom ispitu obezbedite svoje mesto na rang listi primljenih studenata na željenoj katedri.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, očekujemo da nam se obratite.

Za sve informacije možete nas kontaktirati i na brojeve telefona +381 63 281 761 +381 11 3618 715