PROF. DR MILOVAN ZDRAVKOVIĆ I IVONA DŽUDOVIĆ GOSTI EMISIJE “U SUSRET SNOVIMA” NA RTS-u

 

Profesor pozorišne produkcije na Akademiji umetnosti u Beogradu, dr Milovan Zdravković, bio je gost Obrazovno naučnog programa Radio televizije Srbije i emisije „ U susret snovima“, 28. maja 2023. godine.

“Pozorište ima jaku nacionalnu ulogu. Ono je tu da nas obrazuje ali i da razvija naša osećanja. Pozorište jeste magija i u mladosti mnogi od nas požele da budu njegov deo. Ono nas oblikuje, formira naše vrednosti.”, ističe je prof. Zdravković u intervjuu kod urednice Jasmine Vujnović Milošević.

Dr Milovan Zdravković čitav život posvetio je pozorištu. Napisao je nekoliko knjiga od kojih se izdvajaju “Pozorišni rečnik”, “Pozorišni život Zemuna” i “Anegdote i crtice iz pozorišnog života”.

Ivona Džudović je naša studentkinja IV godine Produkcije u umetnosti i medijima koja svoj život želi da posveti pozorištu i produkciji, upravo poput profesora Milovana Zdravkovića. O pozorištu, njegovoj budućnosti, uticaju tehnologije na klasična izvodjenja, produkciji, životu, nacionalnom značaju teatra i o tome šta je mladima potrebno da se u budućnosti bave ovim pozivom saznajemo kroz životne i profesionalne stavove kako profesora, tako i  naše Ivone u emisiji koju možete u celosti pogledati putem sl. linka https://www.youtube.com/watch?v=RWEXy9yjpfA

 

Još jedno gostovanje prof. dr Milovana Zdravkovića povodom njegove najnovije knjige “Pozorišni život Zemuna”, možete pogledati i na sl. YouTube kanalu https://www.youtube.com/watch?v=EUNHvWZgdeU

“Pozorišni život Zemuna u XIX veku” je knjiga koja otkriva malo poznatu istoriju Zemuna i njegov značaj za razvoj pozorišta u čitavoj Srbiji.