PROF. MILENA PREDIĆ DOBITNICA NAGRADE “MARKO GLUŠAC” ZA MONTAŽU FILMA “ČUVARI FORMULE”

Nagrada fondacije “Marko Glušac” koja se dodeljuje na Festivalu autorskog filma, svečano je  uručena profesorki i dipl. filmskoj i televizijskoj montažerki Akademije umetnosti u Beogradu, Mileni Predić za montažu filma “Čuvari formule” Dragana Bjelogrlića.

“Publika najčešće poznaje glumce i publika koja dolazi na Festival autorskog filma voli da otkriva, razume i vodi dijalog sa važnim i velikim filmskim rediteljima. Ali stvaranje filma je duboko kolektivni posao, a posao filmskog montažera je jedan od najvažnijih delova stvaranja budućeg filmskog dela.”, istakla je Milena Predić i dodala da je montaža jedna nevidljiva umetnost, da se za montažere retko ko zna i njihov doprinos filmu uglavnom ostane nevidljiv.

“Veoma mi je drago da postoji jedna ovakva fondacija koja čuva ideju o važnosti montaže, ne samo kao filmskog zanata, već kao jedne umetnosti i jednog autorskog doprinosa koji daje svakom filmu.” – izjavila je prof. Predić zahvaljujući se na nagradi.

Kolektiv Akademije umetnosti u Beogradu čestita svojoj studentkinji i profesorki Mileni Predić na ovom izuzetnom profesionalnom postignuću.