PROJEKAT IGRANOG FILMA GORANA STANKOVIĆA MEĐU 8 ODABRANIH ZA “FIRST FILMS FIRST“

 

Poznati su učesnici šeste generacije programa obuke “FIRST FILMS FIRST”. Pristiglo je ukupno 87 prijava iz regiona Jugoistočne Evrope, a odabrano je samo osam.

Među odabranima je i projekat srpskog dugometražnog filma „Oče naš“ (Our Father), Gorana Stankovića, dipl. reditelja Akademije umetnosti u Beogradu, koji je svojevremeno podržan i i na konkursu Filmskog centra Srbije. 

Ovaj film u nastajanju je ranije bio poznat pod naslovom „Crna Reka“. U obrazloženju komisije navedeno je pored ostalog i sl.: „Pored nesumnjive socijalne važnosti vezane za pitanja o odgovornostii i brizi društva i institucija za zavisnike, intrigantnost i promišljenost scenarija, daju dovoljno aduta da se realizuje film velikog potencijala za prikazivanje na međunarodnim festivalima. S druge strane, kontroverznost ove priče svakako će privući i ovdašnju bioskopsku publiku, jer je suočavanje sa ekstremnim situacijama potrebno kako bi se napravile korenite promene, u čoveku i društvu, kako bi smo se otrgli iz opšte letargije.“

Šesti program FIRST FILMS FIRST otopočeće 21. juna 2021. godine onlajn radionicom.