Regionalna premijera filma "Isti", profesora Dejana Petrovića

Nakon svetske premijere na festivalu IDFA u Amsterdamu, dokumentarni film “Isti” Dejana Petrovića imaće regionalnu premijeru u okviru 14. Međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox, koji će biti održan od 25. februara do 4.marta 2018. godine u Zagrebu.
 
Od 1.386 filmova, koliko je ove godine pristiglo na konkurs, 38 dokumentaraca biće prikazano u takmičarskom programu, u okviru međunarodne i regionalne konkurencije. Pored filma “Isti”, u regionalnoj konkurenciji biće prikazano još 16 dokumentaraca iz regiona.
 
“ZagrebDox je regionalni festival dokumentarnog filma, ali i mesto okupljanja dokumentarista iz različitih delova sveta čiji su filmovi u protekloj godini prikazani na najznačajnijim festivalima.
 
Kratkometražni dokumentarni film “Isti“ (16 min) film metafoično, a prikazujući život u zatvoru, govori o temi gubljenja identiteta pojedinca pod uticajem sistema. Uspostavljajući paralelu između zatvorskog i šireg društvenog sistema, ovaj dokumentarac istražuje relativnost ljudske slobode.
The Same_photo 11
“Učešće filma “Isti” na ZagrebDoxu je još jedna potvrda da smo napravili interesantan film. Jer nakon premijere na IDFA dobili smo pozive od nekoliko selektora veoma značajnih festivala dokumentarnog filma, od SAD, Izraela, Egipta itd. Neki od njih već su nas obavestili da smo ušli u zvaničnu selekciju i polovinom marta možemo objaviti više informacija o tome”, izjavio je ovim povodom autor i profesor režije na Akademiji umetnosti u Beogradu – Dejan Petrović.
The Same_photo 15
U ekipi filma su pored prof. Dejana Petrovića, Dragan Vildović (direktor fotografije), Aleksandar Popović (montažer i profesor montaže na Akademiji umetnosti u Beogradu), Nikola Cvijanović (snimatelj i dizajner zvuka), Vojin Ristivojević (kompozitor).
 
Iza filma stoji producentska kuća Nezavisni filmski centar Filmart, a koproducent je Cinnamon Films.
Pogledajte trejler filma “Isti”.