Smrt i devojka – Diplomska predstava studenata glume u klasi profesorke Mirjane Karanović – 24. marta

Pozivamo vas na diplomsku predstavu studenata glume u klasi profesorke Mirjane Karanović “Smrt i devojka”, autora Ariela Dorfmana, koja će biti izvedena u subotu, 24. marta, u Studiju Jugoslovenskog dramskog pozorišta u 19:30h.
U vreme uspostavljanja demokratije, nakon dugog perioda diktature, senke prošlog vremena oslikavaju se u nepodnošljivim i nepopravljivim posledicama totalitarnog režima. Da li lična osveta može da donese satisfakciju, oslobođenje ili novo ropstvo? Da li je oprost opcija?
Ariel Dorfman je argentinsko-čileansko-američki pisac, dramaturg, i borac za ljudska prava. Kao savremenik i veliki protivnik strahovlade dvodecenijskog totalitarnog režima, želi da kroz delo istinitim pričama a izmišljenim likovima probudi saosećanje i ostavi dubok trag.
“Smrt i devojka” je diplomska predstava Tijane Upčev, Petra Arsića i Maria Šarana, studenata glume Akademije Umetnosti u Beogradu u klasi prof. Mirjane Karanović
Mentor: Mirjana Karanović
Asistenti: Damjan Kecojević i Jelena Ćuruvija Djurica
Scenografija: Dunja Kostić
Kostimografija: Sanja Mimić
Video materijal: Nemanja Stojković, Andrej Križan, Rajko Djukić, Aglaja Filipović
Produkcija: Akademija Umetnosti u Beogradu, Miloš Golubović
Podela: Paulina Salas – Tijana Upčev, Herardo Eskobar – Petar Arsić, Dr. Roberto Miranda – Mario Šaran, Novinarka – Bojana Đurašković.