„Solunci govore“ u Narodnom pozorištu na Sceni „Raša Plaović“ u petak, 7. decembra

Predstava „Solunci govore“ Antonija Đurića, u režiji Cisane Murusidze i produkciji Akademije umetnosti u Beogradu, ponovo se vraća na repertoar Narodnog pozorišta, gde će, na Sceni “Raša Plaović”, biti odigrana u petak, 7. decembra, u 20.30 časova.

Projekat “Solunci govore” na umetnički način ponovo će oživeti sećanje na najznačajnije trenutke naše istorije i podsetiti na sve srpske rodoljube koji su nesvakidašnjim stradanjima doprineli velikoj pobedi.

Premijera “Solunaca” izvedena je 6. aprila 2014. godine u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banja Luci, a u Narodnom pozorištu u Beogradu, 26. aprila 2014. godine na Sceni “Raša Plaović” uz prisustvo Njegove svetosti patrijarha srpskog g. Irineja i srpske kulturne javnosti.

Predstava “Solunci govore” izvedena je u mnogim gradovima u Srbiji, a na Sceni “Raša Plaović” nacionalnog teatra imala je 32 izvođenja. Na gostovanju u Moskvi na pozorišnom festivalu “Zlatni vitez” nagrađena je Specijalnim priznanjem za očuvanje sećanja na borbu srpskog naroda za oslobođenje u Prvom svetskom ratu.