STUDENTI GLUME NA FESTIVALU SCENSKOG POKRETA U KOSOVSKOJ MITROVICI

 

Studenti glume Akademije umetnosti u Beogradu sa profesorom scesnskog pokreta dr Anđelkom Berošem, gostoveće na Festivalu scenskog pokreta i koreodrame u Kosovskoj Mitrovici.

 

Naši studenti će izvesti predstavu “Uobliči svoju maštu”, u subotu 06.11.2021.,  na sceni Centra za kulturu “Sava Dečanac” Leposavić, u 16 časova.

 

Igraju: Dragana Pantić, Tonja Gaćina, Anisija Stojković, Nina Martinović, Andrija Dimić, , Ana Marija Stamenković, Кatarina Veljović, Sara

Pavlović, Maja Šumonja, Marija Liješević, Irena Tepšić, Tonia Gaćina, Stefan Minić, Marta Кljajić, Anisija Stojković, Luka Stević, Danilo Milić, Anja Radovanović,Teodora Njagomir, Budimir Stošić i Iva Petronijević.

U  okviru Festivala, biće prikazano deset predstava i petnaest video radova, u dve kategorije – takmičarskoj i revijalnoj.

Ovo je prvi Festival scenskog pokreta i koreodrame u organizaciji Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini. sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici. Festival je osmišljen sa idejom da doprinese pozorišnom životu na Kosovu i Metohiji, odnosno kao svojevrsna platforma za razvoj koreodrame, teatra pokreta, neverbalnog teatra, plesnog pozorišta, pantomime i ostalih scenskih umetnosti.