STUDENTI GLUME U NOVOM SPOTU SVETSKI POZNATOG BENDA GORILLAZ

 

Anja Radovanović, Anisja Stojković i Todor Trifunović su naši studenti III i IV godine glume koji su učestvovali u realizaciji novog spota svetski poznatog benda GORILLAZ.

 

Akrobatske veštine koje su savladali na časovima Akrobatike kod prof. Marije Kosić, a koje su iskoristili u realizaciji ovog spota pretvorene su u animaciju koja obilazi svet.

 

Gorillaz je engleski bend svetskog renomea poznat po svojim animiranim spotovima.

 

  1. godine osnovali su ga muzičar Dejmon Albarn i umetnik Džejmi Hjulet iz Londona. Njihovo stvaralaštvo predstavljeno je u medijima kroz muzičke spotove, intervjue, stripove i kratke crtane filmove. Muzičke numere uključuju saradnju sa širokim spektrom istaknutih umetnika.

 

Gorillaz se predstavljao uživo na različite načine tokom svoje istorije, kao što je skrivanje benda na turneji od pogleda publike sa početka karijere, projektovanje animiranih članova benda na bini putem kompjuterske grafike, ali i klasične turneje uživo sa potpuno vidljivim bendom uživo. Bend je prodao preko 27 miliona albuma širom sveta i Ginisova knjiga rekorda ih navodi kao „najuspešniji virtuelni bend na svetu“. Osvojili su Gremi nagradu, dve MTV video muzičke nagrade, NME nagradu i četiri MTV evropske muzičke nagrade. Osvojili su nagradu za najbolju britansku grupu na Brit Avards 2018.

 

Spot u kojem virtuelno i animirano učestvuju naši studenti možete pogledati na YouTube-u https://www.youtube.com/watch?v=_0Pf48RqSsg