STUDENTI I PROFESORI AKADEMIJE U NOVOM FILMU „USEKOVANJE“

Premijera filma „Usekovanje“ u kojem igraju studenti i profesor Akademije umetnosti u Beogradu premijerno će biti prikazan 07. februara 2023. u MTS Dvorani u Beogradu od 20 časova, a sutradan, 08. februara 2023., u Areni Cineplex u Novom Sadu od 20 časova.

U glumačkoj ekipi nalaze se Aleksandra Balmazović, naša dipl. glumica, Anita Ognjanović, naša studentkinja godine glume i Bojan Žirović, naš profesor glume.

Na 57. Filmskim susretima u Nišu, Anita Ognjanović dobitnica je Nagrade za epizodnu žensku ulogu, dok je Aleksandra Balmazović dobila Povelju za izuzetnu žensku ulogu u istoimenom filmu.

„Usekovanje” predstavlja portret jedne porodice, njene crne ovce i najmlađeg člana – Jovana. Sve ih pratimo u jednom danu, u jednom stanu, za vreme slave Usekovanje glave Svetog Jovana Krstitelja, gde roditelji kriju od Jovana i gostiju da se razvode.  Jovan krije od njih da se drogira i nada se da će ga vanzemaljci izbaviti iz beznadežnog i besmislenog postojanja na zemlji. Postepenim zahuktavanjem, kroz slavsku atmosferu i alkohol, kao i pojavu nenajavljenog gosta, dolazi do otkrivanja tih, ali i drugih porodičnih tajni i sukoba.

Od 09. februara 2023. ovaj film je moguće pogledati u bioskopima širom Srbije.