SVETSKA PREMIJERA FILMA “PORED MENE” STEVANA FILIPOVIĆA 20. JULA NA FESTIVALU U PULI

Svetska premijera filma “Pored mene“, Stevana Filipovića, u kojem učestvuje veliki broj studenata Akademije umetnosti u Beogradu – 20. jula 2015.godine, na 62. Filmskom festivalu u Puli.
“Pored mene” je priča o odnosima grupe gimnazijalaca koji ostaju zaključani u školi jednu noć, bez mobilnih telefona i Interneta. Prvi put direktno upućeni jedni na druge, ovi mladi ljudi svoje prijatelje počinju da gledaju drugačijim očima, skidajući sloj po sloj predrasuda sa kojima su živeli i rasli do tog trenutka. Film se bavi i generacijskim jazom između učenika i profesorke istorije, koja na sve načine pokušava da im se približi i uspostavi bilo kakvu komunikaciju. “Pored mene” progovara i o digitalizaciji komunikacije među mladima i njenim posledicama, nasilju u školama (fizičkom, verbalnom, digitalnom), problemima diskriminacije, kao i o temama empatijie, ljubavi i bliskosti.
Glavne uloge u filmu “Pored mene” tumače diplomirani glumci Akademije umetnosti Beograd (klasa prof. Mirjane Karanović), kojima je ovo diplomski dugometražni igrani film. Profesorku Oliveru igra Hristina Popović /diplomirana glumica Akademije umetnosti u Beogradu/, Mirjana Karanović /dekanka Akademije umetnosti u Beogradu/ koja tumači lik Svetlane, direktorke Gimnazije, a jednu od glavnih uloga igra i naš glumac Dragan Mićanović.
U snimanju filma je učestvovao  veliki broj studenata Akademije umetnosti – pored studenata Glume, šansu da sarađuju na realizaciji ovako velikog filmskog projekta dobili su i studenti Produkcije, Režije, Fotografije i drugih studijskih programa.
Dugometražni igrani filma “Pored mene” je treći igrani film Stevana Filipovića, predavač na Akademiji umetnosti u Beogradu, reditelja i scenariste .
Beogradska premijera očekuje se 23. septembra 2015. godine u Centru Sava.
Trejler za film “Pored mene” možete pogledati na  https://www.youtube.com/watch?v=hr-fXwr-VJ0
pored_mene_002
pored_mene_003
pored_mene_004
pored_mene_005
pored_mene_006
pored_mene_008