TRI STUDENTA AKADEMIJE NA OVOGODIŠNJEM FILMSKOM KAMPU “INTERAKCIJA”

 

“Interakcija” – festival kratkog dokumentarnog filma, održan je i ove godine u Požegi.

 

Već 17 godina ovaj festival promoviše mlade filmske stvaraoce i podstiče razvoj i produkciju dokumentarnih filmova među studentima filmskih škola i mladim filmskim stvaraocima iz čitavog sveta.

Ove godine učešće su izborili naš dipl. reditelj Jovan Dopuđ i Ognjen Vidaković, naš student Muzičke produkcije i dizajna zvuka.

Jedan od članova žirija bio je i Stefan Krasić, dipl. reditelj Akademije umetnosti u Beogradu, a umetnički direktor festivala je naš. profesor i dipl. reditelj Dejan Petrović.

Prvi put ove godine biće organizovan i Interakcija Festival, koji se održava u Požegi od 17. do 24. avgusta 2022. godine, i na kojem će publici biti predstavljena 23 vrhunska kratka dokumentarna filma u okviru takmičarskog i dva prateća programa – U fokusu: Poljska i Interscreen.

U okviru ovogodišnjeg programa Interakcija 2022 (Kamp, Radionica i Festival) svoje filmove radila su 43 učesnika iz 25 zemalja: Argentina, Belgije, Brazil, Poljska, Izrael, Holandija, Španije, Velika Britanija, Hong Kong, Indija, Litvanija, Nemačka, Slovačka, Švajcarska, Kanada, Češka, Estonija, Slovenija, Francuska, Južna Afrika, Moldavija, Danska, Meksiko, Kuba i Srbija.