“ŽIVOTINJSKA FARMA“ NA 24. PAF-u U BANJA LUCI OD 27 – 30. JUNA 2024.

Pozorišni akademski festival PAF 2024. ove godine biće održan od 27. do 30. juna u Studentskom kulturnom centru u Banja Luci.

“Životinjska farma” ispitna predstava III godine glume u klasi prof. Predraga Stojmenovića i Borke Tomović je u takmičarskom programu Festivala, u konkurenciji sa još 6 predstava drugih umetničkih akademija iz regiona.

PAF je osmišljen sa idejom da na jednom mestu okupi studente dramskih umetnosti akademija i fakulteta iz regiona, sa ciljem da im pruži priliku za razmenu znanja, iskustava i veština, kao i za stvaranje novih umetničkih vriednosti, te promoviše njihov rad.

U okviru glavnog programa festivala, koji je takmičarskog karaktera, poštovaoci pozorišne umetnosti imaće priliku da u Studentskom kulturnom centru u Banja Luci pogledaju studentske predstave svih zemalja učesnica.

Pored takmičarskog programa, u sklopu festivala održaće se i niz radionica tokom kojih će studenti dramskih umetnosti imati priliku da uče od svojih iskusnijih kolega, eminentnih profesionalaca iz oblasti pozorišne umetnosti, diskutuju, razmenjuju ideje, te steknu nova znanja o aktuelnim tokovima u savremenoj pozorišnoj praksi.