Dušan Đoković- najuspešniji saradnik delatnosti kulture

 
 
Povodom Dana Medija centra „Odbrana“ danas je u Domu Vojske Srbije priređen prijem za saradnike magazine “Ratnik”.
 
Medija centar „Odbrana“ tradicionalno obeležava 24. januar u znak sećanja na početke vojne štamparije u Srbiji koje sežu 139 godina u prošlost, kada je objavljeno prvo zvanično glasilo vojske Srbije – „Ratnik“.
 
Reč je o časopisu koji je pokrenuo generalštabni potpukovnik Jovan Mišković, ministar vojni, potonji general i načelnik Glavnog generalštaba, koji je u naredbi o pokretanju „Ratnika“ napisao da je „vojska bez svoga lista kao čovek bez govora”.
GST_9094
Pozdravljajući prisutne, direktor Medija centra „Odbrana“ pukovnik Stevica S. Karapandžin istakao je da je kuća na čijem je čelu u 2017. godini nastojala da bude dostojan čuvar tradicije časopisa „Ratnik“, a da je Medija centar „Odbrana“ uspeo je da odgovori svim zahtevima koji su pred njega postavljani. O tim postignućima danas ne bi bilo moguće govoriti bez pomoći mnogobrojnih saradnika kojima se danas ta kuća odužila zahvalnicama i Plaketama.
jov_4939_1516800223
Direktor Medija centra „Odbrana“ uručio je zahvalnice saradnicima, ustanovama, institucijama i istaknutim pojedincima koji su u godini za nama pomogli realizaciju brojnih kulturnih sadržaja.
Kao najuspešniji saradnik u okviru kulturnih delatnosti plaketu je dobio osnivač i predsednik Akademije umetnosti u Beogradu Dušan Đoković sa kojim je Medija centar “Odbrana” realizovao više značajnih projekata.
Plaketa povodom dana Medija centra Odbrana
Više o samoj svečanosti možete pročitati na sajtu Medija centra “Odbrana”