NOVE nagrade za animirani film "Bio dvaput jedan kralj"

„Bio dvaput jedan kralj” nastavlja festivalsku turneju, a autori filma, Vojin Vasović i Nikola Stepković najavljuju dugometražnu verziju, za koju scenario pored Vasovića potpisuje i Dunja Petrović.
Na Canada Independent Film Festival-u u Monteralu  „Bio dvaput jedan kralj” je osvojio nagradu za NAJBOLJU ANIMACIJU.
Ovo je već šesta nagrada za ovu srpsko-kanadsku koprodukciju produkcijskih kuća Plan 9 i To Blink Animation studia.
Na nedavno završenom festivalu FANCINE u Malagi, film je osvojio nagradu publike, ubrzo nakon nagrade za najbolju originalnu kompoziciju na Kraljevskom Festivalu koja je pripala Vladimiru Kerkezu i Aleksandru Randjeloviću.
26992684_10157076952588047_7868080732672902650_n
Najveći uspeh film je ostvario osvojivši čak tri nagrade- za najbolju animaciju, najbolji scenario i najbolji film u celini na Canada Shorts festival-u u Nju Bransviku.
Višestruko nagrađivani kratkometržni animirani film “Bio dvaput jedan kralj” govori o kralju koji ima podvojenu ličnost i živi u nesvakidašnjem podeljenom ekranu. Jedna njegova polovina predstavlja Kralja Pesnika, čoveka elegantnih manira i pokreta, dok druga predstavlja Kralja Ratnika, nesutrašivog i gordog vojskovodju. Oni očajnički žele da se otarase jedan drugoga i na tom putu im pomažu razni lekari, druidi, njihove verne kraljice, pa čak i njihov arhineprijatelj – dvoglava aždaja.
Glasove u filmu daju John White i Miodrag Mića Milovanov, a animaciju pored Vasovića i Stepkovića potpisuju i Snežana Čubrilović, Mladen Nikolić i Jelena Milunović.
Film su podržali Filmski Centar Srbije, gradski i regionalni fondovi u Torontu, kao i madjarska produkcija AZT Media.
Bio dvaput jedan kralj” nastavlja festivalsku turneju sledeceg meseca u Italiji na Alessandria Film Festival-u. Autori filma Vojin Vasović i Nikola Stepković pored rada na dugometražnoj verziji ovog filma, rade i na novom kratkometražnom animiranom poduhvatu pod radnim nazivom “Veliki robot” (eng. Just For The Record) čija se premijera očekuje krajem ove godine.
MV5BNzExN2RhOWItOGJmNy00OWNkLThlYTgtMDZmNzg5MzA0MTJlL2ltYWdlL2ltYWdlXkEyXkFqcGdeQXVyMjc1NDYzODk@._V1_SY1000_SX1500_AL_
Vојin Vаsоvić diplоmirао je ТV rеžiјu nа Акаdеmiјu umеtnоsti u Bеоgrаdu u кlаsi prоf. Drаgаnа Еlčićа, а nа Univеrzitеtu u Тоrоntu (Каnаdа) završio je mаstеr studiје rеžiје i mаstеr zа екspеrimеntаlnо pоzоrištе. Rеžirао је višе оd dvаdеsеt dоkumеntаrnih, igrаnih i аnimirаnih kratkih filmоvа, kао i veliki brој pоzоrišnih prојеkаtа, rаdiо drаmа i filmskih i tеlеviziјskih scеnаriја.
Od početka školske 2017-2018. godine Vojin Vasović je saradnik u nastavi na Akademiji umetnosti u Beogradu.
Pogledajte trejler filma: https://vimeo.com/139400811