Učenici iz Slovenije posetili Akademiju umetnosti

Sa velikim zadovoljstvom i prijateljskim uzbuđenjem, Akademija umetnosti je prve nedelje februara 2018. godine dočekala svoje goste iz Slovenije-učenike i profesore Srednje škole iz Radovljice.
 
Goste su dočekali i pozdravili dekan Akademije umetnosti u Beogradu, prof. Dragan Elčić i prodekan za nastavu prof. Milica Đurov. Dekan je zatim pozvao učenike na predavanja i radionice koje su specijalno osmisljene da bi naši gosti imali priliku da se što bliže, a u kratkom roku, upoznaju sa studijskim programima Akademije umetnosti.
 
Učenici škole iz Radovljice su se tokom višečasovnog gostovanja upoznali sa akreditovanim studijskim programima AUBG: TV i filmskom režijom, montažom, fotografijom i kamerom, muzičkom produkcijom i dizajnom zvuka, glumom i produkcijom u umetnosti i medijima.
cof
Predavanje prof. Elčića “O magiji filma i slobodi umetnosti” se spontano pretvorilo u dijalog, koji je naše goste zaintrigirao i motivisao na razgovor o životnim izborima, umetnosti uopšte, režiji, glumi, muzici…
 
U studiju za fotografiju i kameru, sa profesorom Miodragom Trajkovićem, naši gosti su prošli kroz radionicu fotografije i kamere, a u praktičnim vežbama osetili čari i uzbuđenja koja  snimanje sobom nosi.
3
cof
Zajedno sa svojim profesorima, u studiju za snimanje i dizajn zvuka, mlade kolege su čule predavanje profesora Borisa Šurlana, koji ih je upoznao sa studijskim programom.
2a
2
Radujemo se nastavku saradnje sa kolegama iz Slovenije.