“4/4“ IZLOŽBA FOTOGRAFIJA STUDENATA AKADEMIJE OD 24.11. – 05.12. U „PAROBRODU“

 

Svečano je otvorena izložbe fotografija „4/4“, studenata katedre za Fotografiju i kameru Akademije umetnosti u Beogradu, u prostoru Ustanove kulture „Stari grad“ /Parobrod, ul. Kapetan Mišina 6a/.
Izložba će trajati od 24. novembra do 05.decembra 2021.godine.

Predstavljamo vam bogatu i raznoliku selekciju radova aktuelnih studenata IV –ih  godina /2019/20. i 2020/21./, ali i radove studenata II i III godine koji do sada nisu izlagani.

 

Teme variraju od dokumentarnih projekata (knjiga), autoportreta, modne fotografije, studije tela, portreta, pa sve do autorskih istraživačkih projekata. Izolacija, kao naše novo „prirodno“ stanje, bila je jedan od zadataka, koji je često prožimao realizaciju fotografskih radova na druge zadate teme. Na taj način studenti su pokušali da novo, nametnuto stanje, pretvore u kreativni i podsticajni impuls, pristupajući mu kao problemu koji pokušavaju da reše kroz svoje umetničko delovanje.

 

Ova izložba više od svega demonstrira interesovanja i pristupe mladih umetnika ka temama i problemima koji ih okupiraju.

Značajan deo postavke čini klasična analogna crno-bela fotografija, čija se vrednost i veština neguju, i izučavaju  na Akademiji umetnosti u Beogradu.

Kustos izložbe je redovni profesor mr Ivana Tomanović.