DIPLOMSKI FILM AGLAJE FILIPOVIĆ U ZVANIČNOJ SELEKCIJI FESTIVALA “PRVI KADAR 2021.”

 

Jubilarni, 15. Međunarodni filmski festival “Prvi kadar”, na kojem će se za Gran-pri “Stećak kneza Pavla Radenovića” takmičiti 40 najboljih ostvarenja iz celog sveta, biće održan od 29. novembra do 2. decembra 2021., godine, u Zvorniku i Istočnom Sarajevu.

U zvaničnoj selekciji je i diplomski film “Sami zajedno”, Aglaje Filipović, dipl. rediteljke Akademije umetnosti u Beogradu.

Na festivalu su zastupljene i selekcije: “Ključ za film” – Međunarodna selekcija kratkih igranih filmova studenata filmskih akademija iz zemlje i svijeta i “Novi pogledi” – Međunarodna selekcija dokumentarnih filmova studenata filmskih akademija iz zemlje i svijeta.

“Jubilarni festival uvodi ove godine i novu selekciju `TV u fokusu`, sa željom da se predstave značajne teme koje nam donose televizijski dokumentarci, ali i da promovišemo televizijsku formu dokumentarnog izražavanja” – istakla je Aleksandra Mitrić Štifanić, selektor Festivala i dipl. master dramski i audio-vizuelni umetnik naše Akademije.

Prema njenim rečima, na ovogodišnji konkurs Festivala prijavljeno je gotovo 1.000 filmova iz čitavog sveta, a deo programa “Prvog kadra 2021.” biće održan i na onlajn platformi, što Festival čini dostupnijim publici.