Akademija umetnosti domaćin Nacionalnoj akademiji za pozorište i film

Akademija umetnosti ove nedelje bila je domaćin Nacionalnoj akademiji za pozorište i film Krsto Sarafov iz Sofije i Jovanu Zecu, profesoru slikarstva i istorije umetnosti, Centra za likovna istraživanja, Tur Francuska.
Dekan Bugarske Nacionalne akademije za pozorište i film prof. dr Lubomir Halačev boravio je u radnoj poseti na Akademiji umetnosti od 5-8 marta, kao deo realizacije Ugovora o saradnji potpisanog u decembru mesecu u Sofiji između ove dve visokoškolske institucije.
Studentima Akademije umetnosti prof. dr Halačov održao je prigodno predavanje i upoznao ih sa radom Nacionalne akademije za pozorište i film. Tokom svog boravka dekan Halaćev je obišao radne prostore i studija Akademije umetnosti i prisustvovao snimanju studentskog filma na terenu. Dogovoreno je da se već tokom ove školske godine realizuje razmena studenata i akademskog osoblja, organizuju zajedničke radionice i umetni?ki projekti dva fakulteta.
Uvaženog gosta iz Bugarske i direktora Akademije umetnosti Dušana Аokovića primio je ambasador Republike Bugarske gospodin Georgi Dimitrov.
Prof. slikarstva i istorije umetnosti Centra za likovna istraživanja Tur, Francuska, Jovan Zec održao je 7. marta studentima Akademije umetnosti predavanje na temu Tržište umetnosti i umetnički život u Francuskoj. Njegovo predavanje je izazvalo veliku pažnju među studentima i profesorima Akademije umetnosti i jedno je od niza predavanja koja će tokom letnjeg semestra biti održana na Akademiji umetnosti.

Leave a comment