Akademija umetnosti iz Beograda i Akademija umjetnosti iz Banje Luke potpisale Sporazum o saradnji

Banja LukaPredstavnici Akademije umetnosti iz Beograda i Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci (Republika Srpska) svečano su potpisali Sporazum o saradnji u petak, 22. novembra 2013. godine, u 13.00, u banjalučkom Kulturnom centru “Banski dvori”.

Dve visokoškolske institucije su na taj način uspostavile partnerske odnose sa ciljem razvoja kulturne veze između Republike Srbije i Republike Srpske, osnaživanja uzajamnih veza u oblasti visokog obrazovanja, kao i zajedničkog oblikovanja kulturno-umetničkih programa, umetničkog, istraživačkog i stručnog rada, stvaranja i realizacije zajedničkih repertoara, izdavačkih poduhvata itd.

Uz prisustvo zvanica i javnih i kulturnih radnika Republike Srpske i delegacije Akademije umetnosti iz Beograda, svečanom potpisivanju je prisustvovao i gospodin Vladimir Nikolić, generalni konzul Republike Srbije u Republici Srpskoj.

Ugovor je u ime Akademije umjetnosti iz Banje Luke potpisao dekan prof. dr Luka Kecman, a u ime Akademije umetnosti iz Beograda to je učinio Dušan Аoković, osnivač i predsednik Saveta AU.

Ovom prilikom su predstavnici Akademije umetnosti iz Beograda predstavili i predlog prvog zajedničkog projekta – buduću predstavu “Solunci govore” Antonija Аurića, u režiji gospođe Cisane Murusidze, uz već dogovorenu teničku podršku “Zastava filma” iz Beograda i Vojnog muzeja u Beogradu. U predstavi će igrati studenti Glume obe akademije, a premijerom će 2014. godine biti obeležena stogodišnjica početka Prvog svetskog rata.

Istog dana, 22. novembra 2013. godine, Akademija umjetnosti u Banjoj Luci proslavila je 15 godina svog postojanja – jubilej u čiju čast je organizovana Svečana akademija u banjalučkom Dečijem pozorištu Republike Srpske.

Banja Luka

 

Banja Luka

 

Banja Luka

 

Banja Luka

 

Banja Luka

 

Banja Luka

 

Banja Luka

 

Banja Luka

 

Banja Luka

 
 

 Akademija umetnosti iz Beograda i Akademija umjetnosti iz Banje Luke
potpisale Sporazum o saradnji
(prilog BN Televizije)

Leave a comment