Akademija umetnosti na Sterijinom pozorju

Studenti III godine Glume u klasi prof. Nebojše Dugalića ove godine će se predstaviti na Sterijinom pozorju, na sceni Pozorišta mladih u Novom Sadu.
Sterijino pozorje, stalni festival nacionalne drame i pozorišta, ustanovljeno je 1956. godine, prilikom proslave 150-godišnjice rođenja i obeležavanja 100-godišnjice smrti velikog srpskog komediografa Jovana Sterije Popovića. Ovaj pozorišni festival već više od pola veka okuplja brojna pozorišta iz zemlje i inostranstva i njihove predstave rađene po tekstovima jugoslovenskih pisaca.
Ipak, Sterijino pozorje nije samo takmičenje, već i kreativni prostor za međusobno upoznavanje mladih pozorišnih stvaralaca, profesora i studenata pozorišnih akademija i fakulteta. Festival mladim umetnicima pruža priliku da razmene iskustva, osete savremena pozorišna zbivanja, steknu uvid u raznovrsna teorijska i praktična proučavanja pozorišnog izraza, ali i da prikažu svoj rad ostvaren u nastavnom procesu i tokom ispita. Ova manifestacija pažljivo neguje tradiciju realizacije pozorišnih radionica, kojima nastoji da doprinese kvalitetnijem obrazovanju glumaca, dramaturga, scenografa, producenata itd.
Studenti III godine Glume u klasi prof. Nebojše Dugalića, Akademije umetnosti, ove godine će se predstaviti na Sterijinom pozorju u subotu, 31. maja 2008. godine, na sceni Pozorišta mladih u Novom Sadu, izvodeći izbor scena pod naslovom „Slika nekog nikog“. Tokom boravka na ovom prestižnom festivalu, u periodu od 27. maja do 4. juna, studenti Akademije umetnosti će imati priliku da pogledaju predstave svojih kolega sa drugih umetničkih visokih škola, odnosno predstave sa zvaničnog programa Sterijinog pozorja, kao i da prisustvuju mnogobrojnim radionicama, izložbama i okruglim stolovima, na kojima će se sresti sa vršnjacima, ali i sa poznatim glumcima i priznatim umetnicima iz oblasti dramaturgije, režije…
 

SLIKA NEKOG NIKOG
Ispovesti
Milutinovići
Slobodan Roksandić
Tijana Pečenčić
Marko Milovanović
Iskra Brajović
Sandra Sara Oklobdžija
Bečići
Milica Stefanović
Stefan Bundalo
Hana Selimović
Nemanja Vanović
Izbor scena
Henrik Ibzen
NORA
I
Nora ….. Sandra Sara Oklobdžija
Nils Krogstad ….. Marko Milovanović
II
Gospođa Linde ….. Milica Stefanović
Dr Rank ….. Stefan Bundalo
Vilijem Šekspir
HAMLETHamlet ….. Bojan Perić
Gertruda ….. Dušica NovakovićVilijem Šekspir
OTELO

I
Otelo ….. Stefan Bundalo
Jago ….. Slobodan RoksandićII
Otelo ….. Milan Bosiljčić
Dezdemona ….. Tijana Pečenčić
Judžin O’Nil
CRNINA PRILIČI ELEKTRI

Lavinija ….. Hana Selimović
Orin ….. Slobodan Roksandić
Judžin O’Nil
ANA KRISTI

Ana Kristi ….. Dušica Novaković
Met Burk ….. Nemanja Vanović
Vilijem Šekspir
ROMEO I JULIJA

Romeo ….. Bojan Perić
Julija ….. Iskra Brajović
Eshil
SEDMORICA PROTIV TEBE
Antigona ….. Hana Selimović
Ismena ….. Milica Stefanović
Glasnik ….. Nemanja Vanović
Hor ….. Svi

Leave a comment