ANIMIRANI FILM “VELIKI ROBOT“ VOJINA VASOVIĆA OSVOJIO 5 NAGRADA U KANADI I INDIJI

Kratki animirani film “Veliki robot” (eng. Just For The Record), u režiji Vojina Vasovića, našeg dipl. reditelja i profesora, nakon prikazivanja na kanadskom festivalu kratkog filma “Canada Shorts”,  u Nju Bransviku, četvorostruko je nagradjen.

Film je dobitnik glavne nagrade Grand Prix festivala, Nagrade za najbolju režiju, Najbolji kanadski film i Najbolji animirani film.

Na svojoj Indijskoj premijeri, iste nedelje  “Veliki robot” osvajio je  Zlatnu nagradu u kategoriji za Najbolji kratki animirani film na Mumbai Internacionalnom Film Festivalu. 

Reč je o malenom robotu-diktafonu Recu, koji pokušava da se sprijatelji sa pticom ne bi li mu pomogla da presnimi svoju memoriju, a film  su  podržali Filmski centar Srbije, grad Kragujevac, Ontarijski fond za umetnost (Ontario Art Council), Kanadski umetnički fond (Canada Council for the Arts) i regionalni investicioni fond Animond.

Od 2 500 pristiglih filmova, “Veliki robot” je među 20 odabranih za prikazivanje na Internacionalnom festivalu animiranog filma u Palm Springsu od 22. decembra 2020.  do 02. januara 2021.

Nakon Holandije, Nemačke, Kine i Kanade, film će se predstaviti italijanskoj publici na  “Punto Di Vista” festivalu u takmičarskom programu ovog meseca i “Animakids” programu “Malog festivala Animacije”, 23. decembra.

 

Australijska premijera rezervisana je za Flikerfest 30. Internacionalni festival kratkog filma koji će biti održan od 22. decembra 2020.  do 31. januara 2021. godine.

Leave a comment